Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inicijativa: Zakon o zanatstvu!

rssBookmark and Share

24.02.2016. Južana Srbija Info

Da je preko potrebno regulisati stanje u zanatsttvu, pokazuje interesovanje vodećih niških zanatlija da prisustvuju okruglom stolu na ovu temu, održanom juče u hotelu "The Regent Club", sve u organizaciji Unije preduzetnika i zanatlija regiona Južna Srbija.

Foto: Južna Srbija Info, Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info, Foto: Južna Srbija Info

Tema okruglog stola bila je današnji status zanatlija.

Savet za pravna pitanja GrO SNS Niš, odazvao se pozivu za prisustvo okruglom stolu u organizaciji Unije preduzetnika i zanatlija regiona Južna Srbija, koje broji preko 8500 članova.

U okviru prezentacije, predstavljeni su mogući načini rešavanja problema nedefinisanog statusa zanatlija i pravne nevidljivosti u pravnom poretku Republike Srbije.

Srečko Dokić

Sve države u okruženju imaju zakone koji regulišu zanatstvo, zanatske komore, zanatske i srodne delatnosti. Savet za pravna pitanja GrO SNS je izradio radne verzije zakona i propisa kojim bi se ova privredna grana značajno dovela u red što će biti prosleđeno nadležnim stranačkim organima na razmatranje u narednom periodu.

Srđan Aleksić

Debati su prisustvovali Srećko Dokić, predsednik Unije preduzetnika i zanatlija regiona Južna Srbija, Srđan Aleksić koji predstavlja Savet za pravna pitanja SNS u Nišu i Branko Stefanović koji je prisutne vodio kroz prezentaciuj i debatu..

Inače Vlda Srbije proglasila je 2016., godinom preduzetništva.

Komentara: 0


#   SNS   Južna Srbija region   inicijativa   Srđan Aleksić   zakon   zanatlije   Unija zanatlija   Srećko Dokić   pravni savet
@sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}