Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачка библиотека богатија за 2000 књига

rssBookmark and Share

Лесковац 19.07.2017. Јужна Србија Инфо

Народна библиотека „Радоје Домановић“ богатија је за око 2 000 књига које су пристигле из овогодишњег откупа Министарства културе и информисања.

Лесковачка библиотека богатија за 2000 књига

Ову установу данас је посетио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић и разговарао са запосленима и директорком Горданом Ђорђевић.

„У претходном периоду можемо да се похвалимо реновирањем матичне библиотеке и комплетном изградњом огранка у Брестовцу, што је, надам се, показатељ да локална самоуправа разуме место и улогу библиотеке на културној сцени нашег града и земље - рекао је градоначелник Цветановић.

Укупан књижни фонд библиотеке прелази 150 000 књига, а прецизна бројка знаће се 2018. године, када се планира следећи попис књига који се ради на сваких пет година.

„Од стране ресорног министарства, библиотека у Лесковцу је за овогодишњи откуп добила око 1 200 000 динара за набавку 1 988 књига.  Ових дана завршили смо са обрадом пристигле публикације - истакла је директорка Ђорђевић.

Народна библиотека "Радоје Домановић" једна је од 25 матичних библиотека у нашој земљи. Поред матичне, у свом саставу има и пет огранака - у Грделици, Предејану, Вучју, Печењевцу и Брестовцу, што је сврстава у ред библиотека са највећим бројем огранака у Србији. 


#   Лесковац   Горан Цветановић   библиотека   локална самоуправа   књиге   Народна библиотека   Радоје Домановић библиотека
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима