Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Промоција књиге Драгана Милошевића "Хероине Србије - Вековник"

rssBookmark and Share

Алексинац 25.02.2017.

У библиотеци "Вук Караџић" у Алексинцу је одржана промоција књиге Драгана Милошевића "Хероине Србије - Вековник".

Промоција књиге Драгана Милошевића "Хероине Србије - Вековник"

Са пуно пажње и интересовања Алексинчани су пратили излагања рецензента Томислава Кресовића и аутора, а већина присутних била је пријатно изненађена када су по први пут чули о грандиозности дела Јованке Бончић Катернић, прве жене инжењера у Немачкој, затим сестара Јанковић, првих етномузиколога Србије и Мирјане Марић, "србске Коко Шанел", хероина из књиге, које су оствариле достигнућа светске вредности, а које су рођене у Алексинцу или покрај њега.

По изјави више присутних, ово је био најсадржајнији и најквалитетнији културно-књижевни скуп одржан у Алексинцу, па су после Промоције договорени нови видови сарадње аутора књиге и рецензента са алексиначком библиотеком и културно-просветним радницима овог града.

Промоцији су присуствовали и Александар Никезић, директор музеја у Алексинцу, Томислав Братић, угледни професор музике из Алексинца, Александра Павловић, представник Књижевног клуба "Велимир Рајић", као и познати алексиначки привредник Боривоје Стоиловић.

"У мојим књигама и текстовима доста простора је посвећено великанима Србије рођеним на овим просторима као и биткама и догађајима одржаним у том региону Србије, а који су значајно обележили нашу историју. И ова синоћна промоција ме је уверила колико мало о томе знају садашње генерације Алексинчана, а да не говорим колика је то непознаница тек за друге грађане широм Србије. Због тога је њено одржавање пред знатижељним и гостопримљивим Алексинчанима био пун погодак." - каже аутор књиге.

"За успешност организације и реализације скупа велику захвалност дугујем г. Војкану Поповићу, главном уреднику програма Библиотеке и његовим сарадницима, г. Жарку Војиновићу и веома надахнутом модератору, младој и лепој Анастасији Ненадовић, одличној ученици 3. разреда Алексиначке гимназије." додаје Драган Милошевић.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Велимир Рајић   Вук Караџић библиотека   Драган Милошевић   Александра Павловић   Даница Јанковић   Љубица Јанковић   Боривоје Стоиловић   Анастасија Ненадовић   Мирјана Марић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима