Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање у знаку "Бориних књижевних дана"

rssBookmark and Share

Врање 20.03.2018. Јужна Србија Инфо

У знак поштовања према Борисаву Станковићу, великану српске књижевности, у Врању ће од 21. до 23. марта, први пут бити организована манифестација ,,Борини књижевни дани", саопштила је на конференцији за новинаре Зорица Јовић, градска већница.

Врање у знаку "Бориних књижевних дана"

Према њеним речима, Град ће бити покровитељ, а носилац Јавна библиотека ,,Бора Станковић", која по свим параметрима заслужује да буде организатор ,,Бориних књижевних дана".

Како је истакла Весна Петриц, директорка библиотеке, ова установа је једна од најстаријих у граду и формирана је 1879. године, а од 1944. године носи име Борисава Станковића.

,,Велика је част што ће Библиотека бити организатор књижевне манифестације, што је пракса и у другим градовима Србије. ,,Борини књижевни дани" почеће 21. марта у 19 сати у Галерији Народног музеја, а отвориће их градоначелник др Слободан Миленковић. Након тога, биће представљен књижевни портрет Валентине Златановић Марковић, о чијем опусу ће говорити проф.др Горан Максимовић. У четвртак 22. марта у 19 сати у просторијама Библиотеке биће одржано књижевно вече Предрага Марковића, аутора романа ,,Заводник ништавила". Последњег дана ,,Бориних књижевних дана", у петак 23. марта у 10 сати, на споменик Бори Станковићу биће положени венци и цвеће, а од 20 сати у Библиотеци представљена књига ,,Терапија свести", о којој ће поред аутора Благоја Савића говорити и књижевни критичари Душко Новаковић и Милан Лукић", рекла је директорка Петриц.

Она је најавила да ће наредне године активности бити проширене, као и да се размишља о могућности да буде расписан конкурс за најбољу кратку причу. 


#   Врање   Бора Станковић   Горан Максимовић   Слободан Миленковић   књижевност   књижевно вече   Борини књижевни дани
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима