Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje u znaku "Borinih književnih dana"

rssBookmark and Share

Vranje 20.03.2018. Južna Srbija Info

U znak poštovanja prema Borisavu Stankoviću, velikanu srpske književnosti, u Vranju će od 21. do 23. marta, prvi put biti organizovana manifestacija ,,Borini književni dani", saopštila je na konferenciji za novinare Zorica Jović, gradska većnica.

Vranje u znaku "Borinih književnih dana"

Prema njenim rečima, Grad će biti pokrovitelj, a nosilac Javna biblioteka ,,Bora Stanković", koja po svim parametrima zaslužuje da bude organizator ,,Borinih književnih dana".

Kako je istakla Vesna Petric, direktorka biblioteke, ova ustanova je jedna od najstarijih u gradu i formirana je 1879. godine, a od 1944. godine nosi ime Borisava Stankovića.

,,Velika je čast što će Biblioteka biti organizator književne manifestacije, što je praksa i u drugim gradovima Srbije. ,,Borini književni dani" počeće 21. marta u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja, a otvoriće ih gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Nakon toga, biće predstavljen književni portret Valentine Zlatanović Marković, o čijem opusu će govoriti prof.dr Goran Maksimović. U četvrtak 22. marta u 19 sati u prostorijama Biblioteke biće održano književno veče Predraga Markovića, autora romana ,,Zavodnik ništavila". Poslednjeg dana ,,Borinih književnih dana", u petak 23. marta u 10 sati, na spomenik Bori Stankoviću biće položeni venci i cveće, a od 20 sati u Biblioteci predstavljena knjiga ,,Terapija svesti", o kojoj će pored autora Blagoja Savića govoriti i književni kritičari Duško Novaković i Milan Lukić", rekla je direktorka Petric.

Ona je najavila da će naredne godine aktivnosti biti proširene, kao i da se razmišlja o mogućnosti da bude raspisan konkurs za najbolju kratku priču. 


#   Vranje   Bora Stanković   Goran Maksimović   Slobodan Milenković   književnost   književno veče   Borini književni dani
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima