Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kultura


<<<56789>>>Ukupno: 1670  |  Prikazano: 61 - 70

ART FEST u Nišu

Južna Srbija Info 01.10.2023.
ART FEST

ART FEST smo počeli pre dve godine, sasvim tiho, diskretno, čak bojažljivo, ne znajući da li će se ideja primiti u konkurenciji ogromnog broja festivala, malih i velikih, koji se održavaju u Srbiji i okruženju, poručuju raganizatori..NIŠ - Niški kulturni centar, mala sala, projekcije u 18 i 20 sati. Ulaz je besplatan.

opširnije

Komentara: 0

Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo u NKC-u

Južna Srbija Info 22.09.2023.
Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo

Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo. Izvođači: Duo Perfeto – Vesna Jansens, violina, Dušan Stojanović, violončelo. Utorak, 26. septembar 2023. godine, Mala sala Niškog kulturnog centra u 20 sati.

opširnije

Komentara: 0

Koncert prokupačkog „Abraševića“ – „Južna pruga“

Južna Srbija Info 18.09.2023.
Koncert „Južna pruga“

U prokuapčkom Domu kulture, sutra u 19 časova i 30 minuta, Kulturno umetničko društvo „Abrašević“, organizuje koncert „Južna pruga“.

opširnije

Komentara: 0

Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac" prepun utisaka sa Mokranjčevih dana

Južna Srbija Info 18.09.2023.
Utisci sa Mokranjčevih dana

Prošle subote u Negotinu su, polaganjem venaca i pevanjem 6. rukoveti pred kompozitorovom rodnom kućom, otvoreni 57. Mokranjčevi dani, jedan od najstarijih muzičkih festivala u Srbiji. U vreme festivala, od 9. do 15. septembra, Negotin postaje centar muzičke scene Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Književna kolonija Sićevo: Nagrada "Ramonda serbika“ Zoranu Živkoviću

Južna Srbija Info 13.09.2023.

Nagrada „Ramonda serbika“ za višegodišnje stvaralaštvo koje je ostavilo poseban pečat u istoriji savremene književnosti dodeljuje se srpskom piscu, esejisti, prevodiocu, izdavaču, uredniku, scenaristi, profesoru dr Zoranu Živkoviću. Ove godine nagrada se dodeljuje po 28 put.

opširnije

Komentara: 0

Učesnici Likovne kolonije "Sićevo" prezadovoljni boravkom u Nišu

Južna Srbija Info 08.09.2023.
Niš kao dobar domaćin slikarima

Učesnike Likovne kolonije „Sićevo 2023“ u Gradskoj kući primila je gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov koja ih je upoznala sa kulturnom kartom Niša i kulturnom ponudom grada.

opširnije

Komentara: 0

Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac" na Mokranjčevim danima

Južna Srbija Info, 07.09.2023.

Na „Natpevavanju“ 57. Festivala „Mokranjčevi dani“ u Negotinu, u konkurenciji za prestižno priznanje najboljeg hora, po drugi put će učestvovati i Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac". Festival traje od 9. do 15. septembra.

opširnije

Komentara: 0

Počeo festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću", Šekspirov "Magbet" izazavao emocije kod niške publike

Južna Srbija Info 05.09.2023.
Uvek akutuelni Šekspirov

U Narodnom pozorištu u Nišu počeo je četvrti festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“. Festival je otvorio državni sekretar u Ministarstvu kulture Miodrag Ivanović. Publiku i učesnike festivala pozdravio je i Spasoje Ž. Milovanović, direktor festivala i upravnik Narodnog pozorišta Niš.

opširnije

Komentara: 0

Večeras počinje „Teatar na raskršću"

Južna Srbija Info 04.09.2023.
Teatar na raskršću

Narodno pozorište Niš organizuje četvrti Festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora takmičarskog karaktera, pod nazivom „Teatar na raskršću“. Festival će se održati u Nišu od 4. do 10. septembra 2023. godine.

opširnije

Komentara: 0

Završeni Filmski susreti u Nišu, Gran pri "Naisa" Petru Božoviću

Jelena Marinović RTS 02.09.2023.
Gran pri

Posle sedam festivalskih večeri i 14 filmova u zvaničnoj konkurenciji Gran pri "Naisa" za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Petru Božoviću za ulogu u filmu Usta puna zemlje.

opširnije

Komentara: 0

<<<56789>>>Ukupno: 1670  |  Prikazano: 61 - 70


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima