Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova mogućnost izbora priključka na grejanje - lakši i jeftiniji izbor za investitore

rssBookmark and Share

Niš 08.10.2020. Južna Srbija Info

‘’Gradska toplana’’, podnela je inicijativu za promenu pravilnika sa ciljem da učinimo još prijemčiviji investitorima priključenje na distributivni sistem Gradske toplane", izjavio je danas Predrag Milačić. direktor tog niškog javnog preduzeća.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

"Ovim pravilnikom se utvrđuje naknada za priključak na toplovodnu mrežu u visini stvarnih troškova priključka, nema nikakvih drugih administrativnih uvećavanja osim fizičke izrade priključka. A drugi ustupak investitorima je da im se omogućava da deo radova izvrše sami, ako im je to jeftinije i samim tim dodatno snižavamo troškove’’, objasnio je Milačić.

Gradska toplana, od 2013. godine od kada je na snazi naplata po potrošnji, priključila je više kvadrata nego što se isključilo. 

‘’Novi pravilnik, na osnovu kojeg ćemo odrediti nove cene za priključak omogućiće da što veći broj investitora, ukoliko se nalaze u zoni toplifikacije uopšte ne razmišlja da li će se priključiti na mrežu ili ne.

Na ovaj način  omogućićemo novim korisnicima, pre svega u individualnim domaćinstvima da se lakše opredele da se priključe na toplovodnu mrežu i zamene svoj postojeći način grejanja. Imamo inicijativu dvadesetak vlasnika kuća iz ulice Jelke Radulović u Duvaništu koji se žele da se priključe na distributivni sistem, gde će biti potrebno da grad izgradi u jednom delu ulice infrastrukturni toplovod’’, dodaje Milačić.

U ‘’Gradskoj toplani’’ su određena tri tipska priključka na toplovod, a cene će sada biti niže za 32 do 50 odsto. Priključak na kraći toplovod sa 688.000 dinara iznosiće 469.000 dinara, toplovod srednje dužine sa 3.265.000  ide na  2.015.000 dinara i najduži sa 6.259.000 na 3.130.000 dinara.

 

Komentara: 0


#   Niš   Gradska toplana JKP   cene   daljinsko grejanje   Predrag Milačić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima