Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačke jagode zenga-zengana

rssBookmark and Share

Leskovac 27.05.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa svojim saradnicima obišao je gazdinstvo porodice Stefanović koja se 15 godina bavi proizvodnjom industrijske sorte jagoda (zenga/zengana) i svake sezone zapošljava između 15 i 20 radnika.

Leskovačke jagode zenga-zengana

„Danas smo u poseti gazdinstvu porodice Stefanović čiji se članovi bave proizvodnjom jagoda na površini od oko 50 ari. Odlučili smo se da danas obiđemo ovog poljoprivrednika s obzirom na to da je pre 3-4 dana počela sezona berbi jagoda,“ – kazao je gradonačelnik Leskovca Cvetanović.

„Da nam je poljoprivreda, kao jedan od glavnih stubova privrede našeg grada važna, dokazuje i činjenica da smo za ovu oblast u tekućoj godini planirali sredstva od 85 miliona dinara, što je 21 milion više nego u 2018. godini.

Ova izdvajanja dokazuju da smo siguran partner našim poljoprivrednicima i da smo odlučni u nameri da učvrstimo njihov položaj kako bi oni ostajali na svojim imanjima i time očuvali naše selo,“ – dodao je gradonačelnik i zahvalio se Saši Stefanoviću na tome što nas je upoznao sa njegovim radom.

On je nakon toga pozvao sve da u petak, u Dušanovu, prisustvuju i uživaju u manifestaciji Dani Jagode, koja se održava 8. put.

Saša Stefanović, vlasnik ovog gazdinstva, kazao je sledeće:

„S obzrom na to da smo imali više kišnih nego sunčanih dana, zadovoljni smo proizvodnjom i prinosom. Na ovoj parceli se očekuje negde oko 5 tone jagoda i cena je solidna 120 dinara, sa tendencijom rasta, kako je pomenuo gradonačelnik. Cena je zadovoljavajuća i može da se živi od proizvodnje jagoda. Dobili smo subvencije od Grada, i Grad nam uvek izlazi u susret što se toga tiče.“

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   poljoprivreda   subvencije   jagode   voćarstvo   Saša Stefanović   Stefanović domaćinstvo
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima