Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savetovanje za voćare „Agrolider“

rssBookmark and Share

Leskovac 26.02.2018. Južna Srbija Info

U Leskovcu je održano osmo savetovanje za voćare „Agrolider“ pod sloganom „Može više i bolje“.

Savetovanje za voćare „Agrolider“

Ukupno 32 izlagača iskoristilo je ovu priliku da predstavi svoje proizvode i usluge, a održano je i 7 stručnih predavanja.

„Da može više i bolje potvđuje i veliki broj voćara, koji imaju priliku da u  kontaktu sa stručnjacima saznaju nešto novo i da na početku nove vegetacione sezone to primene u praksi. To je jedan od načina da ostvarimo veće i kvalitetne prinose različitih voćnih vrsta i da na kraju krajeva i naši voćari od toga imaju veći prinos“  rekao je Goran Tasić, novinar i urednik emisije „Agrozona“, jedan od organizatora skupa posvećenog voćarstvu.

„Grad Leskovac je već osam godina pokrovitelj ove manifestacije zato što smatramo da je korisna za voćare ovog kraja ali i voćare Pčinjskog, Topličkog, Niškog i Pirotskog okruga. Poslednjih dana često govorim o poljoprivredi i njenom značaju za naš kraj. Zato je naš cilj da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima da budu što konkurentniji na tržištu i da ostanu na svojim gazdinstvima. Da podržavamo poljoprivrednu proizvodnju dokazuju sledeće činjenice – samo u poslednjih nekoliko godina smo uložili 127 miliona dinara u subvencije, koje je dobilo 3 320 domaćinstava u leskovačkom kraju, a  samo u 2017.godini 820 zahteva je podneto i pozitivno rešeno. Što se tiče lektrifikacije polja, tu smo lideri na nivou čitave Srbije, 66 miliona dinara, 37 km elektromreže, 220 domaćinstva u pet sela. Ono što je bitnije, u ponedeljak u prisustvu ministra poljoprivrede krećemo u novi proces elektrifikacije polja sa 100 miliona dinara koja je omogućila Vlada Republike Srbije. U proces komasacije do sada je uloženo 86 miliona dinara od čega samo 47 u prošloj godini, a  urađeno je i 167 kilometara atarskih puteva.

Potrebno je biti spreman za stalnu edkuaciju i praćenje trendova. Zato je značaj ovakvih manifestacija nemerljiv jer one omogućavaju poljoprivrednicima da budu u toku sa svim novinama – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvarajući savetovanje  „Može više i bolje.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   poljoprivreda   Vlada Republike Srbije   savetovanje   voćarstvo   Poljoprivredna stručna služba   Agrolider sajam
@CvetanovicG @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima