Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Probirljivi Vranjanci: Svi bi kancelarijski posao

rssBookmark and Share

Vranje 13.05.2014. Telegraf

Vranjanci, iako mnogi bez posla, najčešće čekaju na neki kancelarijski posao

Probirljivi Vranjanci: Svi bi kancelarijski posao

Komentarišući činjenicu da vrata funkcionera konstantno opsedaju nezadovoljni građani, tražeći radno mesto koje je u Pčinjskom okrugu postalo luksuz, član Gradskog veća u Vranju zadužen za socijalna pitanja Branimir Stojančić ukazuje na paradoks da čak i korisnici socijalne pomoći traže siguran i, ako je moguće, neki kancelarijski posao, za koji mahom nisu ni kvalifikovani, prenosi portal Bizlife.

Istovremeno, oni koji ne biraju, rade za minimalna primanja, koja se kreću od 15.000 do 25.000 dinara, uglavnom „na crno“ i po 12 sati dnevno.

I ostali rukovodioci opština u Pčinjskom okrugu potvrđuju da ljudi imaju nerealna očekivanja i nisu spremni da se prilagode novim potrebama tržišta rada.

Ipak, u lokalnim samoupravama kažu kako oni mogu da pomognu samo beneficijama za otvaranje novih radnih mesta kod potencijalnih investitora, ili da, u cilju razvoja privatnog preduzetništva, omoguće povlastice budućim preduzetnicima.

Prema podacima Filijale NSZ u Vranju, u gradu pod Pržarom posao čekaju 9.662 nezaposlena, u Preševu 5.838, u Bujanovcu 4.702, u Vladičinom Hanu 3.933, u Surdulici 3.232 i Trgovištu 1.168.

Komentara: 0


#   Vranje   Bujanovac   Vladičin Han   Preševo   Surdulica   Trgovište   posao   Branimir Stojančić   korisnici socijalne pomoći   radno mesto
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima