Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rusi hoće da kupe Simpo

rssBookmark and Share

26.11.2013. Autor: Beta

Ruska kompanija Delo, jedna od vodećih u toj državi, izrazila je spremnost da kupi državni paket akcija Simpo iz Vranja.

Rusi hoće da kupe Simpo

Vlada Srbije navodi da je osnivač i vlasnik ruske grupe Delo iz Moskve Sergej Šiškarjov na sastanku sa prvim potpredsednik Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem istakao spremnost da kupe taj paket akcija.

Na današnjem sastanku u Vladi Srbije, koji je nastavak ranije započetih razgovora u Kabinetu prvog potpredsednika Vlade, kompanija Delo izrazila je snažan interes da, nakon kupovine državnog paketa akcija, unapredi poslovanje Simpa povećanjem priozvodnje i prodajom, naročito na tržištu Ruske Federacije.

Ističe se da je ruski partner izrazio i spremnost da kroz dokapitalizaciju investira u poboljšanje i unapređenje tehnologije, povećanje kapaciteta i očuvanje svih radnih mesta u Simpu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić podržao je predloge predstavnika grupe kompanija Delo vezane za privatizaciju Simpa. On je naglasio značaj očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mesta, kao i razvoja Simpa.

Kako se navodi, svi učesnici sastanka saglasili su se da se u cilju podrške realizaciji ovog dogovora maksimalno brzo, transparentno i u skladu sa relevantnim zakonima ubrzaju svi postupci nadležnih državnih organa u postupku konverzije poreskih obaveza Simpa u vlasništvo države.

Postignuta je i saglasnost da se do okončanja procesa prodaje državnog paketa akcija, obezbede potrebni uslovi da Simpo nastavi nesmetan proces proizvodnje i realizaciju svih ugovorenih, a naročito izvoznih poslova.

Komentara: 0


#   Simpo   Rusi   Aleksandar Vučić
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}