Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbija faktor stabilnosti

rssBookmark and Share

18.06.2015. Miodrag Tasić

Posle Slobodana Miloševića Srbija opet postade faktor stabilnosti.
Milošević je bio faktor stabilnosti na Balkanu, a današnja Srbija je faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
Ali, i šire!

Srbija faktor stabilnosti

Milošević, doduše, nije dugo ostao faktorom stabilnosti. Nekako beše to pre bombardovanja iz '99. Tada su se čuli i glasovi o Nobelovoj nagradi za mir. Lično je drug Mile Ilić govorio o tome. Ako se neko još seća tih vremena?

Šta je posle bilo sa Slobom, druga je priča. Važno je ovo sadašnje vreme. Politički vrh Srbije i posebno premijer Vučić uživaju nepodeljeni ugled i poštovanje u svetu. Svakodnevno predstavnici srpskog naroda, legitimno izabrani na slobodnim i demokratskim izborima krstare svetom. Sve u cilju privlačenja stranih investicija, jačanja ekonomske saradnje, širenja pozitivne slike o Srbiji u svetu, učvršćivanju mira i prijateljskih odnosa, itd. Svet je zadivljen mudrošću, strpljenjem srpske političke elite, genijalnim ekonomskim potezima naročito, dobrosusedskom politikom i neodgovaranjem na provokacije nedobronamernih. Tako da nam se smeši otvaranje poglavlja o pristupanju Evropskoj uniji!

E, sada, ima tu i nečeg nejasnog. Sve lepo, potaman, te cenjeni smo, te na pravom putu, ali, ono ali što devojci sreću kvari, Evropa nas proglašava genocidnim narodom. Baš ona Velika Britanija, toliki srpski prijatelj, od Blera nadalje, hoće da progura rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici. Ako rezolucija prođe u Savetu bezbednosti ujedinjenih nacija Srbi će za vjeki vjekov ostati zapamćeni kao najgori zločinački narod. Narod koji je sproveo genocid, istrebljenje drugog naroda. Ovde bosanskih Muslimana! Dakle, nisu Turci genocidan narod iako su istrebili polovinu Jermena, nisu Hrvati iako su na najmonstruozniji način umorili trećinu Srba u tzv. Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ali Srbi jesu. Srbi su navodno pobili osam hiljada Muslimana u Srebrenici. Dokaza ima za tri hiljade, no koga se tiču dokazi?

Šta tek reći o pogromu Indijanaca u Americi, o Britanskoj kolonijalnoj politici, o belgijskom kralju Leopoldu II koji je imao privatni posed, državu Kongo, i koji je odgovoran za smrt desetak miliona kongoanskog stanovništva! Ubistvo jednog čoveka nije za opraštanje, međutim nekoliko hiljada neprijateljskih vojnika, isključivo muškaraca, streljanih i kao odmazda za prethodne zločine koje su isti ti vojnici počinili prema srpskom stanovništvu, nikako se ne mogu nazvati genocidom. Jer genocid je namera da se uništi drugi narod, rasa , verska ili etnička grupa. Dakle, nije bilo namere da se pobiju muslimanske žene i deca, ne starci, već isključivo vojnici, odgovorni za prethodne zločine. I sve je to isprovocirano od strane Klintona i Izetbegovića. Iz poratnih dokumenata saznalo se da je Klinton obećao Izetbegoviću vojnu intervenciju Nato pakta protiv vojske Republike Srpske ukoliko stradaju najmanje pet hiljada Muslimana. A iz svedočenja samih muslimanskih boraca saznalo se da je dobar broj streljanih Muslimana streljano od strane sopstvene armije. Pa onda mnogi živi su na spisku streljanih, mnogi mrtvi su donošeni iz drugih delova Bosne u Srebrenicu i slično. U Jasenovcu je katolički sveštenik fra Miroslav Majstorović, po zlu čuveni fra đavo svojom rukom zaklao više Srba nego što su vojnici Republike Srpske streljali Muslimana u Srebrenici! A nas Srbe da stave na stub srama! Ako ne pomogne Rusija i ne uloži veto u Ujedinjenim nacijama, američki, britanski, francuski i ostali Zapadni prijatelji proglasiće nas najgorim svetskim zločincima!

Pitam se, kakvi su to prijatelji? Kako nas to podržavaju i poštuju? Koji smo to mi faktor stabilnosti? Mađarska se ograđuje žicom od Srbije. Visokom četiri metra. Samo će ptica eventualno moći da preleti iz Srbije u Mađarsku. Hašim Tači hoće da tuži Srbiju zbog „genocida“ na Kosovu! Čak i on. Posle Hrvatske i muslimanske Bosne. Albanija nam preti stvaranjem Velike Albanije. Naravno na račun srpskih teritorija. U Crnoj Gori, srpskoj Sparti, nije poželjno biti Srbin. Pisati ćirilicom, podići srpsku zastavu, makar na svadbi, biti sveštenik Srpske pravoslavne crkve, može biti i opasno! U Hrvatskoj, po pisanju ruske a ne srpske štampe, Srbi pod pritiskom prelaze u katoličanstvo. Srpski mediji se ne bave tričarijama. Srpski mediji su zabavljeni fenomenalnim ekonomskim pokazateljima i državničkim aktivnostima srpske vrhuške!

Poslednji biser premijera bio je poziv srpskoj političkoj i ekonomskoj „eliti“ da letuje u Srbiji, a ne u inostranstvu. Tako bi se uštedele velike pare i penzije bi porasle za 2,5 %. Zamisao vredna Nobelove nagrade za ekonomiju. Eto još jednog nobelovca. Tako da ubogi penzioner, koji od svoje mirovine kupuje luk i šargarepu na komad, koji gasi sijalicu u kupatilu posle svakih deset sekundi, koji izdržava nezaposlenog unuka i sina i snaju dok ne napune godine za penziju, može biti ponosan i srećan. Skočiće mu penzija. Koliko bi tek porasla kada bi država prestala da finansira nevladine organizacije tipa Sonje Biserko, Nataše Kandić, Borke Pavićević i slične? Za ove Srbiji nastrojene organizacije država izdvaja koliko i za nauku. A ne znam zašto? Imaju oni dovoljno od nekih drugih. Što mi da im dajemo? O tome da još nema većih stranih investicija, da je i dalje prisutan pad društvenog proizvoda, da se živi jednako loše kao i ranije, nekom drugom prilikom. Važno je da smo stabilni!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić


#   Hašim Tači   Mile Ilić   Miodrag Tasić   letovanje   Velika Britanija   Mađarska   Srebrenica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima