Južna Srbija Info

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 5442  |  Prikazano: 51 - 60

Blace: Više studenata nego stanovnika

RTS, Južna Srbija Info 13.04.2019.
Više studenata nego stanovnika

Akademiju strukovnih studija u Blacu pohađa oko 5 hiljada studenata, koji u najmanju topličku opštinu dolaze iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Makedonije. Istražujemo u kakvim uslovima pohađaju nastavu i da li Blace s pravom nosi epitet "opštine mladih", jer ima veći broj studenata nego stanovnika.

opširnije

Komentara: 0

Inspekcijski "Karavan" Nišavskog okruga u susret građanima Merošine i Gadžinog Hana

Južna Srbija Info 12.04.2019.
Inspekcijski karavan u Merošini i Gadžinom Hanu

"Karavan“ inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga, nastavalja i ove godine da obilazi lokalne samouprave, sve u cilju sagledavanja i rešavanja problema građana koji živi u tim opštinama.

opširnije

Komentara: 0

Delegacija Grada Niša u Norveškoj

Južna Srbija Info 12.04.2019.
Niš na severu Evrope

Delegacija Grada Niša boravila je prethodnih dana u Rognanu u Norveškoj, na poziv čelnika lokalne samouprave opštine Saltdal, sa kojom Niš neguje bratskim veze još od početka osamdesetih godina prošlog veka.

opširnije

Komentara: 0

Selo kraj Prokuplja Evropa u malom: Snajke iz svih delova starog kontinenta

Južna Srbija Info 11.04.2019.
Snajke iz Evrope

Prokupačko selo Bresničić, u kojem živi blizu 200 stanovnika, jedinstveno je u Srbiji. Po broju snajki i zetova, s pravom se može reći da je ovo selo „Evropa u malom“. Već godinama ovde žive žene iz Belorusije, Rusije, Češke, Hrvatske, Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Italije. Donedavno, ovde je živela i žena iz daleke Kine.

opširnije

Komentara: 0

Zaboravite na ćuške – uvodi se potpuna zabrana fizičkog kažnjavanja dece

RTS, Južna Srbija Info 11.04.2019.
Potpuna zabrana fizičkog kažnjavanja dece

Prema najnovijim izmenama i dopunama Porodičnog zakona, uvodi se potpuna zabrana fizičkog kažnjavanja i upotrebe fizičke sile prilikom vaspitanja deteta, istakao je Dragan Vulević, posebni savetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

opširnije

Komentara: 0

Poplavljena sala Opšte bolnice, primaju samo hitne

Fonet, Mondo 10.04.2019.
Bolnica ne radi zbog poplave

U nedavno rekonstruisanoj Opštoj bolnici u Leskovcu od kiše "procurelo" u sobi gde je kompjuterski server uređaj, pa su pacijente na Radiologiji morali da pregledaju i rade im analize starim aparatima, a i to samo ako su "urgentni".

opširnije

Komentara: 0

Đaci i profesori pirotske Gimnazije razmenjuju iskustva sa francuskim kolegama

Z.Panić, Danas 10.04.2019.
Đaci pirotske Gimnazije u Francuskoj

Od 12. do 22. aprila, 36 učenika drugog razreda pirotske Gimnazije, pohađaće nastavu na francuskom jeziku u francuskom gradu Višiju a sa njima će u Francusku putovati i dva profesora i direktor škole.

opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Košare, dvadeset godina kasnije

RTS, Južna Srbija Info 09.04.2019.
Sećanje na Košare

Na današnji dan pre dvadeset godina, započela je bitka na Košarama. Bitka na jugoslovensko-albanskoj granici koja je trajala 67 dana, bitka koja je odnela 108 života. Jedna od težih borbi u novijoj istoriji srpske vojske koja je postala simbol odbrane otadžbine.

opširnije

Komentara: 0

Mihajlović: Auto-put kroz Grdelicu gotov pre početka leta

Južna Srbija Info 09.04.2019.
Završetak izgradnje auto-puta

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas finalne radove na najdužem tunelu u Srbiji, Manajle, na auto-putu na Koridoru 10, kao i kosinu 2 na trasi ovog auto-puta kroz Grdeličku klisuru, i tom prilikom izjavila da je auto-put skoro gotov i da će pre početka leta biti pušten u saobraćaj.

opširnije

Komentara: 1

Mnogi Aleksinčani umru pre nego što dočekaju protezu

N1 08.04.2019.
Čekanje na proteze u Aleksincu

U Aleksincu, po regularnoj sistematizaciji, samo jedan zubni tehničar pravi proteze u Domu zdravlja. Tamo u svakom trenutku oko 200 pacijenata starijih od 65 godina, koji imaju pravo na besplatne ili "jeftinije" proteze, čeka između osam i 10 meseci da dobije zamenu za sopstvene zube.

opširnije

Komentara: 0

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 5442  |  Prikazano: 51 - 60