Južna Srbija Info

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 5443  |  Prikazano: 61 - 70

Mnogi Aleksinčani umru pre nego što dočekaju protezu

N1 08.04.2019.
Čekanje na proteze u Aleksincu

U Aleksincu, po regularnoj sistematizaciji, samo jedan zubni tehničar pravi proteze u Domu zdravlja. Tamo u svakom trenutku oko 200 pacijenata starijih od 65 godina, koji imaju pravo na besplatne ili "jeftinije" proteze, čeka između osam i 10 meseci da dobije zamenu za sopstvene zube.

opširnije

Komentara: 0

Kako napredne tehnologije primeniti u obrazovanju učenika srednjih škola

Belami, Južna Srbija Info 06.04.2019.
Napredne tehnologije u obrazovanju

Kako primeniti napredne tehnologije u obrazovanju i poboljšati saradnju sa srednjim školama iz regiona upravo na tom planu, bila je glavna tema seminara organizovanog na Elektronskom fakultetu u Nišu, sa predstavnicima ovih institucija

opširnije

Komentara: 0

Na današnji dan pre 20 godina, NATO projektili pogodili Aleksinac - ubijeno više od 11 civila

Belami, Južna Srbija Info 05.04.2019.
Dan stradanja 11 civila u Aleksincu

U ranim večernjim satima 5. aprila sa sedam projektila pogođene su dve centralne gradske ulice u Aleksincu. Poginulo je 11 civila, 50 je ranjeno. Uništeno je 700 stambenih objekata.

opširnije

Komentara: 0

"Pčelice u plavom" obeležile Dan osoba sa autizmom

Belami, Južna Srbija Info 03.04.2019.
Obeležen Dan osoba sa autizmom

"Kada ljubav obojiš u plavo, razlike se brišu” slogan je ovogodišnjeg obeležavanja Dana osoba sa autizmom u JPU "Pčelica" Niš. Svetski dan osoba sa autizmom, obeležava se 2. aprila.

opširnije

Komentara: 0

Džipovi i brza vožnja zabranjeni za mlade, od jeseni stroža pravila

RTS, Južna Srbija Info 31.03.2019.
Brza vožnja zabranjena za mlade

Mlade vozače od jeseni čekaju brojna nova pravila. Neće moći da upravljaju vozilom u periodu od 23 časa do šest časova, na auto-putu moći će da voze maksimalno 110 kilometara na sat i neće moći da upravljaju vozilom čija snaga prelazi 80 kilovata.

opširnije

Komentara: 0

Mladi iz Srbije u "koferima" iznose po 54.000 evra

RTS, Južna Srbija Info 29.03.2019.
Odlazak mladih i gubitak

Zbog odlaska mladih iz zemlje godišnje gubimo između 300 miliona i 1,2 milijarde evra, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za razvoj i inovaciju. Direktor Instituta Nenad Jevtović kaže da mladi kada odlaze u jednom koferu odnose ono što je uloženo u njihovo školovanje, a u drugom koferu potencijalni BDP Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Skup u Leskovcu: Kulturno-istorijska baština juga Srbije

Južna Srbija Info 27.03.2019.
Kulturno-istorijska baština juga Srbije

Danas je u sali za naučne skupove Narodnog muzeja u Leskovcu održan naučni skup „Kulturno-istorijska baština juga Srbije“ na kom su učestvovali profesor dr Momčilo Pavlović, direktor instituta za savremenu istoriju, docent dr Dejan Antić, predsednik upravnog odbora Narodnog muzeja u Leskovcu, Veroljub Trajković, zamenik direktora Narodnog muzeja u Leskovcu, Mira…

opširnije

Komentara: 0

Smeh je lek: Kolektivna proslava rođendana u prokupačkom Domu za stare

Južna Srbija Info 26.03.2019.
Smeh je lek

Rukovodstvo i zaposleni u Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju svakodnevnim aktivnostima trude se da ulepšaju i oplemene život korisnicima ustanove. Zato se tokom cele godine organizuju razne kulturno-zabavne aktivnosti u kojima, osim starih lica, učestvuju i učenici prokupačkih osnovnih i srednjih škola, glumci, muzičari i drugi.

opširnije

Komentara: 0

Za početak rekonstrukcije Trga kralja Milana čeka se granit

V.Petrović 25.03.2019.
Za Trg kralja Milana čeka se granit

Rekonstrukcija Trga kralja Milana mogla bi da počne na leto, ali je za to potrebno da se ispune svi uslovi, kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović.

opširnije

Komentara: 1

Mladoženja iz Žitorađe zbog jednog papira ostao bez neveste (VIDEO)

RTS, Južna Srbija Info 22.03.2019.
Zbog jednog papira ostao bez neveste

Aleksandar Savić iz Jasenice kod Žitorađe, zbog venčanja sa Filipinkom Katarinom u Manili, ostao je bez posla, jer od firme nije dobio obećano neplaćeno odsustvo od mesec dana. Uz to, mladenci nisu mogli da obave građansko venčanje zbog nedostatka jednog papira, pa se mladoženja u rodno selo vratio bez neveste.

opširnije

Komentara: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 5443  |  Prikazano: 61 - 70