Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Donacija od kraljevske porodice Krađorđević, za mladog niškog klarinetistu

rssBookmark and Share

22.02.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Čelo srpske kraljevske porodice, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina su u Kraljevskom dvoru u Beogradu svečano uručili novi klarinet Andriji Jašareviću, mladom virtuozu na ovom instrumentu. Ovj gest ima za cilj da podrži Andriju u njegovom obrazovanju i usavršavanju u muzici.

Foto: Porodica Karađorđević
Foto: Porodica Karađorđević

Sredstva za nabavku klarineta obezbeđena su zbog velikodušnosti humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga, koja već decenijama radi pod pokroviteljstvom Kraljevskog Visočanstva. Andrija se obratio Fondaciji Princeze Katarine za pomoć, a zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Nade Stivens, koja je odražavala supruga Dejvida Stivensa, omogućena mu je nabavka novog instrumenta.

Andrija, student Fakulteta umetnosti u Nišu, departmana za muzičku umetnost, putuje svakog dana iz svog rodnog grada Aleksinca do Niša kako bi studirao. On ima veliku želju da posveti ceo svoj život muzici, a nastavak obrazovanja mu je od velikog značaja. Zahvaljujući ovoj donaciji, Andrija će nastaviti da razvija svoj talent i da pruži svoj doprinos u muzičkoj umetnosti.


#
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima