Južna Srbija Info

Medijanina "Staza ljubavi puna mladenačkih srca"

rssBookmark and Share

Niš 23.02.2018. Južna Srbija Info

Tema KreNI 3 konferencije, koja je održana od 30. novembra do 4. decembra 2017. godine bila je je “Pametni gradovi”. Reč je o petodnevnoj konferenciji na kojoj mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija rade sa međunarodnim predavačima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu.

Medijanina "Staza ljubavi puna mladenačkih srca"

Konferencija ima takmičarski karakter. Idejom za oplemenjivanje prostora na potezu od Kuće za venčanje do Saborne crkve pobedio je tim Gradske opštine Medijana.

Ovim projektom predviđeno je da ispred same Kuće za venčanje bude postavljena statua mladenaca od kovanog gvožđa, na koju bi, nakon venčanja, mladenci postavljali stilizovana srca. Novcem od prodaje tih srca finansirala bi se vantelesna oplodnja i lečenje steriliteta.

Na trotoaru od Kuće za venčanje do crkve bili bi iscrtani tragovi muških i ženskih stopa. U „street art“ bio bi uključen i pešački prelaz do parka gde bi zebra bila stilizovana kao čipka.

Na uglu ispred takozvane  male crkve, bio bi postavljen putokaz sa natpisima „Ljubav“, „Vera“,“Nada“ usmeren ka Kući za venčanje, Sabornoj crkvi i parku.
Na samom ulazu u park stajala bi kapija ljubavi od kovanog gvožđa kao i klupa za zaljubljene.

Projekat bi najvećim delom bio finansiran iz sredstava prikupljenih od kotizacije opština čiji su timovi učestvovali na konferenciji.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić zahvalio je mladim kreativnim ljudima iz Medijaninog tima Alekseju Jovanoviću,Ani Milenković, Anđeli Todorović, Katarini Đuričković, Nikoli Gociću, Strahinji Kristiću, Tei  Mitić i Branislavu Jovanoviću na sjajnoj ideji. Kocić je istakao da ovom stazom tokom nedelje prođe više hiljada naših sugrađana, ali i gostiju sa strane i da je krajnje vreme da se ovaj prostor uredi i oplemeni. 

„KreNI“ konferenciju organizovali su Mladi ambasadori uz podršku Grada Niša, Ambasade Holandije u Srbiji, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Erste banke, Francuskog instituta u Nišu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Ambasade SAD-a u Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma.

 

Komentara: 0


#   Niš   vantelesna oplodnja   Medijana gradska opština   venčanje   Saborna crkva   pešački prelaz   Mladi ambasadori   gradske opštine   Nebojša Kocić   Kuća za venčanje   KreNI projekat
@


 


[ Dodaj komentar ]