Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren još jedan privatni vrtić u Leskovcu: "Plavi čuperak" spreman za mališane

rssBookmark and Share

Leskovac 22.11.2022. Južna Srbija Info

U ponedeljak je u Leskovcu otvoren još jedan privatni vrtić „Plavi čuperak“.

Otvoren još jedan privatni vrtić u Leskovcu: "Plavi čuperak" spreman za mališane

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je prisustvovao otvaranju i tom prilikom rekao:

„Potrebu za ulaganjima u oblast obrazovanja prepoznale su i porodica Bogdanović i Jovanović, koje danas otvaraju vrtić "Plavi čuperak". Uzeli su u zakup adaptirani objekat na 650 metara kvadratnih i tri nivoa, zaposlili 10 vaspitača, jednog psihologa, jednog pedagoga, jednog logopeda, dve spremačice. Vrtić je namenjen deci od godinu ipo dana do polaska u školu, kapacitet vrtića je 91 dete, i biće raspoređena u 4 grupe, od toga jedna jaslena.

Značajno je što se privredni subjekti uključuju u ovu oblast jer će doći do rasterećenja Predškolske ustanove Vukica Mitrović, što je značajno i za nas i za sve roditelje kojima je boravak u vrtiću neophodan, jer sve više roditelja zajedno radi na teritoriji našeg grada. Doprinos na ovom polju je dala i kompanija Autostop otvaranjem vrtića za decu svojih radnika, kao i vrtić VIL i AGNES koji su otvoreni na teritoriji našeg grada,“ – i apelovao privatnim preduzetnicima da se osmele i krenu u otvaranje novih vrtića, a grad će uvek biti tu da ih, putem subvencija, pomogne i podrži.

Gradonačelnik Cvetanović čestitao je svima koji danas slave Sabor Svetog arhanđela Mihaila – Aranđelovdan - krsnu slavu sa željom da je provedu u zdravlju, sreći i blagostanju.

Ivan Jovanović i Andrijana Jović Bogdanović zahvalili su se gradonačelniku Cvetanoviću na podršci i pomoći i istakli da je su od sutra vrata vrtića otvorena za sve zainteresovane, kao i da su objekat iznajmili na deset godina i da planiraju u budućnosti dalje proširenje.

"Našoj deci nudimo mogućnost dobrog druženja i njihovom uzrastu prilagođenog učenja. Sva svoja stečena znanja ćemo sa radošću i velikim zadovoljstvom staviti u službi dece i njihove bezbrižne, ispunjene, srećne i nasmejane svakodnevice u našem vrtiću Plavi čuperak. Želimo da izrazimo zahvalnost i poštovanje gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanovuću, bez čije pomoći i subvencija grada ovaj vrtić ne bi bio ono što sada jeste. Tu smo da svi zajedno gradimo budućnost dece, jer samo zajedničkim radom možemo da to postignemo," - istakla je Natalija Milićević, sekretar PU "Plavi čuperak".


#   Leskovac   Goran Cvetanović   vrtići   Ivan Jovanović   privatni vrtići   Plavi čuperka vrtić
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima