Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predavanje za srednjoškolce na temu bezbednosti u saobraćaju

rssBookmark and Share

Niš 30.09.2023. Južna Srbija Info

U prepunim salama niške gimnazije „Stevan Sremac“ i Ekonomske škole u Nišu, održani su edukativni seminari iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Gradske opštine Medijana,a u saradnji sa Centrom za društveno delovanje.

Predavanje za srednjoškolce na temu bezbednosti u saobraćaju

Predavač na seminaru bio je Milan Mitić iz Požarevca, saradnik i promoter Agencije za bezbednost u saobraćaju, koji je pre 13 godina preživeo tešku saobraćajnu nezgodu, koju je prouzrokovao nesavesnom vožnjom motocikla, bez kacige i konzumiranjem alkohola pre vožnje. 

Mitić je kroz kratki dokumentarni film „1 u 10 miliona“, video klipove i životnu priču, svoje iskustvo, preneo niškim srednjoškolcima, sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda. Ovom prilikom, koristeći tzv.„pijane“ naočare, pokazao je učenicima, koji nisu konzumirali alkoholna pića, kako „pijan vozač“ vidi i doživljava okolinu.

Na temu štetnosti alkohola, Milan je napisao i knjigu, a otvorio i Jutjub kanal. Poštovanje propisa i svest o tome, da ne ugrozimo svoj, ali ni tuđ život, svakako su preduslovi sigurnog i bezbednog kretanja, rekao je Mitić u razgovoru sa učenicima.  

Edukacije od malih nogu, uslov su pravilnog i bezbednog ponašanja u saobraćaju, u kojem učenici učestvuju kao pešaci, ali i u kasnijem dobu, kada postanu vozači, čulo se na ovom skupu.

Ovakva i slična predavanja od velike su važnosti za podizanje svesti o značaju pridržavanja mera bezbednosti i mogu uticati na prevenciju saobraćajnih nezgoda. 

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Gimnazija Stevan Sremac   Savet za bezbednost saobraćaja
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima