Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem građana: Akcenat na uređenju prostora između zgrada

rssBookmark and Share

Niš 26.03.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na današnjem prijemu građana u Gradskoj kući, građani Niša su istakli neuređene prostore između zgrada kao jedan od glavnih problema sa kojima se susreću.

Prijem građana: Akcenat na uređenju prostora između zgrada

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, istakla je da je poziv gradskim skupštinama stanara kako bi se što prije riješio ovaj problem urodio plodom, te da se najveći broj građana javlja sa prijedlozima za uređenje međublokovskih prostora.

"Imovinu smo riješili na dvije trećine tih prostora u gradu. Sada nam predstoji da Zavod za urbanizam završi projekte, mašine da uđu i da konačno prvi put stave asfalt posle mnogo godina", izjavila je gradonačelnica Sotirovski.

Ovaj problem nije ograničen samo na određene dijelove grada, već se tiče i centralnih gradskih opština. Stanari stambenih zajednica, poput onih u Katićevoj ulici, suočavaju se sa problemom blatnjavih dvorišta i nedostatkom infrastrukture.

"Put koji nije ni asfaltiran ni posipan. Prilikom prvih padavina se susrećemo s velikom količinom blata. Nažalost problem je toliki da pojedina taksi udruženja odbijaju vožnji dotle. Ima dosta starijih i dece, ja prva imam bebu od skoro godinu dana. Onemogućeno nam je normalno funkcionisanje", izjavila je Isidora Perić, jedna od stanarki.

Predsednik opštine Crveni Krst, Miroslav Milutinović, istakao je da se problemi sa infrastrukturom ne odnose samo na grad, već i na okolna sela i naselja.

Uprkos izazovima, Grad Niš i nadležne službe su posvećene rješavanju ovih problema, te se radi po prioritetima kako bi se poboljšali uslovi života građana. JKP "Naissus" je također istakao da je spremno podržati nove potrebe stanara i doprinijeti unapređenju infrastrukture u skladu sa definisanim planovima i prioritetima grada.

 

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Miroslav Milutinović   prijem građana   međublkovski prostor
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima