Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Na Svetski dan siromaštva, najugroženijima hrana, odeća i obuća

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.10.2022. Južna Srbija Info

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva, koji je obeležen 17.oktobra, Crveni krst Prokuplje podelio je korisnicima Narodne kuhinje pojačan dnevni obrok.
Pored kuvanog obroka i hleba, podeljena su i raznovrsna slana i slatka peciva.

Prokuplje: Na Svetski dan siromaštva, najugroženijima hrana, odeća i obuća

Najugroženijim građanima koji dobijaju ovaj vid socijalne pomoći, osim hrane, podeljena je i garderoba, obezbeđena od  donatora. Novu odeću i obuću dobilo je svih 300 korisnika Narodne kuhinje. Projekat „Narodna kuhinja i socijalna delatnost“ u Prokuplju se sprovodi se uz finansijsku podršku lokalne samouprave.

Kako ističu nadležni u prokupačkom Crvenom krstu, u toku je i podela porodičnih paketa sa hranom, koji su namenjeni staračkim domaćinstvima, samohranim roditeljima, porodicama koje imaju invalidna lica i druge ugrožene kategorije građana.

Ujedinjene nacije su 17. oktobar proglasile za Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja toga dana jeste širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu, a naročito u zemljama u razvoju. Svetski dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo 100.000 ljudi.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   narodna kuhinja   socijalno ugroženi   odeća
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima