Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slavski koncert Željka Samardžića razveselio Prokupčane veče pred Svetog Prokopija

rssBookmark and Share

Prokuplje 21.07.2023. Južna Srbija Info

Gotovo desetodnevne slavske svečanosti kojima se ove godine obeležava imendan grada Prokuplja Sveti Prokopije, juče su imale efektnu završnicu veličanstvenom slavskom litijom kroz grad koju je predvodio Episkop niški vladika Arsenije, koncertom Željka Samardžića, koji je zabavio sve a naročito mlade Prokupčane i naravno tradicionalnim vatrometom pred ponoć.

Foto: Grad Prokuplje
Foto: Grad Prokuplje

Koncertu Željka Samardžića na prokupačkom centralnom Trgu Topličkih junaka prisustvovalo je više hiljada građana, uglavnom mladih ljudi iz Prokuplja i okolnih mesta, koji su u slavskom raspoloženju pevali i igrali uz stare i dobro poznate hitove ovoh vrsnog izvođača. Tokom koncerta Samardžić je pokazao da je majstor da napravi atmosferu, da zagreje publiku i sa njom ostvari prisan i srdačan kontakt. On je kao niko pre njega do sada, tokom koncerta silazio sa bine među publiku da zajedno pevaju, da nekima peva na „uvo“ i da dok peva pravi „selfije“ sa svima koji su to želeli. I publika je, iako jako mlada, na iznenađenje i samog izvođača znala napamet reči svih njegovih pesama pa je zajedno sa njim pevala. Samardžić je pevao uglavnom svoje pesme iz jako duge pevačke karijere, među kojima su neke bile gotovo zaboravljene, a neke jako žive kao da su juče nastale. Repertoarom je podsetio i na neko prošlo vreme i na hitove koji će se večno ostati „mladi“ nezaboravne „evergrin“ pesme  svojih kolega, da bi pesmom „Ponoć“ iz filma „Toma“ razgalio publiku.

Sve u svemu utisak je bio fantastičan, atmosfera kao topla letnja noć, raspoloženje publike maksimalno, tako da se može reći, da što se tiče izbora izvođača organizatori nisu pogrešili. Publika je bila prezadovoljna i do samog kraja koncerta ostala pred binom u velikom broju, da bi oduševljenje kulminiralo tokom tradicionalnog vatrometa koji je i ove godine bio veličanstven.

Da jučerašnji dan uoči slave Sveti Prokopije bude tako dinamičan ispunjen crkvenim i svetovnim dešavanjima, uz bogat kulturno zabavni program, darivanje i molitve za zdravlje i napredak grada i njegovih žitelja, potrudili su sei u tome uspeli organizatori prokupačka crkva Sveti Prokopije i Grad Prokuplje.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Sveti Prokopije   Željko Samardžić   Vladika Arsenije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima