Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišavskom okrugu skoro četiri puta manje vatrogasaca od potrebnog broja

rssBookmark and Share

Aleksinac 11.11.2017. JugMedia

Na području Nišavskog upravnog okruga trenutno je upošljeno 107 vatrogasaca, a potrebno je da ih ima najmanje 400, izjavio je danas u Nišu načelnik tog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Aleksandar Cvetković.

Vatrogasci, Jugmedia
Vatrogasci, Jugmedia

“Niš ima 81 vatrogasca, a Aleksinac, Doljevac i Svrljig zajedno 26, dok Gadžin Han, Merošina i Ražanj uopšte nemaju odeljke vatrogasno-spasilačkih jedinica. U Svrljigu će uskoro biti upošljena još četiri vatrogasca, a u Doljevcu dva, ali i dalje će ukupan broj vatrogasaca na području okruga biti daleko manji od potrebnog“, istakao je Cvetković na redovnoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima vatrogasno-spasilačkim jedinicama na području Nišavskog okruga nedostaju pored vatrogasaca i vozila i prostor za smeštaj jedinica.

„Vozila su veoma zastarela, njihova prosečna starost je oko 20 godina, ali ima i vozila starih 30 godina. Koriste se često na nepristupačnim terenima i brzo se kvare“, rekao je Cvetković.

Okružni štab za vanredne situacije danas je razmatrao spremnost i opremljenost vatrogasno-spasilačkih jedinica, ali i putarskih preduzeća i drugih ustanova i institucija za dejstvovanje u slučaju vremenskih nepogoda.

Posebno je bilo reči o zimskom održavanju stotinak kilometara auto-puta na Koridoru 10 u delu Nišavskog upravnog okruga.

Načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović na sastanku je podsetio da je 6. januara prošle godine zbog snežnih nanosa skoro 20 sati bio zatvoren deo auto-puta oko Niša i da ove godine moraju da budu rešena određena „problemska pitanja“ kako se nešto slično ne bi ponovilo.

„Bilo je dosta nedoumica ko je zadužen za čišćenje priključenja i isključenja sa auto-puta, i nije bilo dozvoljeno drugim javnim preduzećima da se uključe u čišćenje snega na Koridoru“, naglasio je Mitrović.

On je dodao da je neophodno da zbog snežnih nanosa na auto-putu kod petlje Trupale, budu preduzete preventivne mere poput izgradnje snegobrana, ograde ili drvoreda, jer će se u protivnom snežni nanosi ponoviti i ove godine.

B. Ljubisavljević, JugMedia

Komentara: 0


#   Aleksinac   Ražanj   Merošina   Svrljig   Nišavski okrug   Aleksandar Cvetković   Doljevac   Gadžin Han   vatrogasci   Srđan Mitrović   štab za vanredne situacije   čišćenje snega
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima