Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Humanitarna predstava “Tugo Boške”

rssBookmark and Share

30.11.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom, 3.decembra, niško Udruženje studenata sa hedikepom organizuje humanitarnu predstavu “Tugo Boške” u Lutkarskom pozorištu, sa početkom u 19 sati.

Foto. Belami
Foto. Belami

Karte se mogu nabaviti na blagajni Lutkarskog pozorišta, ali i u Vespa baru i Galiji. Sredstva sakupljena od predstave namenjena su Udruženju studenata sa hedikepom.

“Komedija mentaliteta “Tugo Boške”, autora Ljubiše Dinčića, govori o tome kako se obećanjima može postati političarka sa “pedigreom” i perspektivom.To je životna priča mlade seljanke, Dostane, koju tumači mlada glumica Milica Nikolić, raspuštenice iz sela Neputince koja zahvaljujući svom stasu, a vešto koristeći predizborne prilike, uspeva da postane lider u selu, a zatim i narodni poslanik u Palanci.

Tekst je pisan na lokalnom dijalektu i izaziva salve smeha. Predstava je postala hit na scenama juga Srbije”, objašnjava Jasmina Barać Perović, pozivajući sugrađane da dođu i pogledaju predstavu, zabave se, ali i pomognu Udruženju studenata sa hendikepom.

Komentara: 0


#   humanitarna akcija   Pozorište lutaka   Tugo Boške predstava
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima