Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupački glumci na sceni u Nišu

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.03.2016.

„Majstor i Margarita“, koju je pripremilo Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“, koje radi u okviru prokupačkog Doma kulture, održaće se u Lutkarskom pozorištu u Nišu 15. februara od 19 sati.

Foto: Topličke vesti
Foto: Topličke vesti

Predstava je pripremljena u saradnji sa  glumcima iz Niša, Aleksinca  i Bele Palanke. Na tekst Mihajla Bulgakova dramatizaciju i režiju uradio je Srđan Živković.

– Ova pretpremijera ima humani karakter a prikupljena sredstva namenjena su nabavci opreme za školu „Ćele kula“ u Nišu – objasnila je organizator predstave Biserka Milosavljević.

Ona je dodala da će se 25. marta u Beloj Palanci održati još jedna pretpremijera, dok je premijera planirana za 5. april na prokupačkoj sceni.

Kao zajednički projekat pozorišnih kuća iz Prokuplja, Aleksinca, Niša i Bele Palanke predstava je dobila i finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja. U pripremi predstave je pomogla i Opština Prokuplje, Dramski studio iz Niša i mnogobrojni donatori.

 

Izvor: Topličke vesti


#   Prokuplje   Ćele kula   predstava   humanitarna akcija   Pozorište lutaka   Srđan Živković   Opština Prokuplje   Ćele Kula OŠ   Dom kulture Prokuplje   Majstor i Margarita   Hranislav Dragutinović pozorište   Biserka Milosavljević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima