Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponos Niša Hor "Branko" i Nemanja Radulović na BEMUS-u

rssBookmark and Share

Niš 01.11.2021. Rozana Sazdić, Južna Srbija Info

Beogradske muzičke svečanosti počele su 1. novembra koncertom Beogradske filharmonije kojom će dirigovati Marko Parizoto, eminentni kanadski dirigent. 53. BEMUS je svečano otvoren u 20 časova u Kolarčevoj zadužbin u Beogradu, a publika je imati priliku da uživa u ekskluzivnom nastupu svetski poznatog violiniste Nemanje Radulovića, rođenog Nišlije.

Foto: Vanja Keser - Lukas Roter, Dojče Gramofon
Foto: Vanja Keser - Lukas Roter, Dojče Gramofon

"Beogradske muzičke svečanosti" najstariji su i najznačajniji muzički festival u Srbiji i sigurno jedan od najprepoznatljivijih festivala umetničke muzike u Jugoistočnoj Evropi.

U skladu sa reputacijom festivala da predstavlja nacionalne umetnike, ali i najpoznatije svetske ansamble i soliste, 53. BEMUS će u periodu od 1. do 14. novembra ugostiti čuvenog baritona Tomasa Hempsona, violončelistu Denisa Šapovalova, pijanistu Aleksandra Madžara, kao i Crkvenu pevačku družinu ''Branko'' iz Niša pod dirigentskim vođstvom Sare Cincarević, koji će nastupiti 6. novembra u kripti Hrama Svetog Save.

 


#   Niš   Nemanja Radulović   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Hram Svetog Save   klasična muzika   Sara Cincarević   BEMUS Beograd
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima