Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ovo su momci koji našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu

rssBookmark and Share

Prokuplje 31.12.2014. Južna Srbija Info

Kraj godine je uvek dobra prilika da se sumiraju rezultati i izdvoje oni najbolji. Takvi su svakako uspesi Prokupačkog filmskog festivala, koji taj grad, ali i zemlju, predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu

Ovo su momci koji našu zemlju predstavljaju na najbolji mogući način svuda u svetu

Festival koji se sada već tradicionalno dešava svakog proleća u našem gradu, okuplja autore iz svih zemalja sveta, a film „Aladin i čarobna kanta“ do sada ima već pet nagrada na svetskim festivalima kratkog filma.

Predstavnici Prokupačkog filmskog festivala istakli su da imaju odličnu saradnju sa urednikom filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejanom Dabićem, koji je rođeni Prokupčanin.

- Film „Aladin i čarobna kanta“ još nije rekao sve. Nadamo se da će osvojiti još nagrada, jer njegova tema je zaštita životne sredine koja je uvek aktuelna, a do sada je učestvovao na brojnim festivalima u velikom broju zemalja, naglasio je reditelj ovog filma Žikica Jovanović i dodao da se nada da će Prokupački festival dokumentarnog filma postati brend našeg grada.

- Moramo da istaknemo da je naš festival član Filmskog centra Srbije, da se nalazimo na njihovom sajtu i da smo u društvu festivala koji imaju tradiciju dugu od po 30 i 40 godina, podvukao je Vladan Milutinović, koji u timu sa Jovanovićem radi kao producent.

Za četvrti festival Prokupačkog dokumentarnog filma, za koji je konkurs već otvoren i traje do 8. marta 2015. godine, već sada, prema rečima Jovanovića, vlada veliko ineteresovanje.

- Do sada nam je stiglo oko 400 filmova, a očekujemo da taj broj bude veći od 1.000 filmova koji će doći iz celog sveta, zaključio je reditelj i osnivač ovog festivala Žikica Jovanović.    


#   Prokuplje   film   Žikica Jovanović   8. mart   Zaštita životne sredine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima