Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenik prokupačke Gimnazije nagrađen na humanitarnom likovnom konkursu - portret Novaka Đokovića

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.02.2022. Južna Srbija Info

Bogdan Krivokuća, učenik prokupačke Gimnazije, osvojio je drugo mesto na likovnom konkursu Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije, u kategoriji učenika srednjih škola. Konkurs je humanitarnog karaktera, a njegov naziv je “Oboji svet šarenim bojama, nacrtaj osmeh malenim herojima”. Bogdan je radio portret našeg najboljeg sportiste Novaka Đokovića.

Učenik prokupačke Gimnazije nagrađen na humanitarnom likovnom konkursu - portret Novaka Đokovića

– Za konkurs sam saznao od sestre, a s obzirom na to da je konkurs bio humanitarnog karaktera, predložila mi je da nešto nacrtam i pošaljem. Ja sam sa zadovoljstvom prihvatio kada sam video o čemu je reč. Da naslikam  Novaka Đokovića odlučio sam, jer smatram da je on većini mladih najveći uzor, istakao je Krivokuća.

Likovni konkurs „Oboji svet šarenim bojama, nacrtaj osmeh malenim herojima“, obuhvatao je 3 kategorije, učenike od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolce.

Na ovom konkursu prvo mesto osvojila je Anđela Samardžić iz beogradske Škole za dizajn, a treće učenica Prve beogradske gimnazije Sofija Kljajić.

Sav prihod sa konkursa, biće uplaćen za lečenje sedmogodišnje Doroteje Pavlović, koja boluje od epilepsije. Njoj je na pregledu 2021. godine, konstatovano da ima tumor na mozgu i da postoji deo zahvaćen kortikalnom displazijom, koja je uzrok nastanka epilepsije.

Sedmogodišnjoj Doroteji Pavlović, novac je potreban za lečenje u inostranstvu, a preko Fondacije “Budi human”, svi oni koji žele, mogu da pomognu porukom 1185 na 3030.


#   Prokuplje   Novak Đoković   humanitarna akcija   likovni konkurs   Prokupačka gimnazija   Bogdan Krivokuća
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima