Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Drugo lice tragedije u Jelašnici, samoubistvo zbog "struje" ili...?Vranjski učenici iz porodica slabijeg materijalnog stanja, krenuli besplatno na more u Crnu GoruPrvenstvo Balkana za izbor najbolje šljivove rakije u BlacuProkupačkim penzionerima 15 hiljada dinara pozajmice za ogrev, lekove i mesoOprez vozači: U Nišu za vikend "policijski levak"Niške demokrate izražavaju zabrinutost zbog stanja u kome se nalazi SC ČairPovišen holesterol i zabranjena hrana: Čega bi trebalo da se klonite?


Pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje u Kladencu kod tri bukve u Staroj Klisurici održan je Sabor harmonikaša. Ovom kulturnom manifestacijom započelo je obeležavanje slave grada Prokuplja “Sveti Prokopije” koje će trajati do 21.jula.
Veliku pažnju medija željnih senzacije, izazavalo je samoubisto Miroslava Stojanovića iz Jelašnice kraj Niša, zbog obustave električne energije i duga od 22 hiljade dinara, da bi nakon razgovora sa svedocima, redakcija portala Južna Srbija Info došla do drugačijih saznanja.
Ovih dana pojedini građani žale se na bučnu muziku iz kafića, zbog čega, kako tvrde, ne mogu da odu na počinak do ranih jutarnjih sati.
Demokratska stranka je jučerašnjoj konferenciji za medije iskazala zabrinutost za nebrigu aktuelne vlasti po pitanju Sportskog centra Čair i zgrade Sportskog dispanzera.
Do kraja jula, Kancelarja za lokalni ekonomski razvoj i projekte, raspisaće konkurs namenjen domaćim preduzećima.
U okviru ovogodišnjeg festivala šljive ”Šljivo moja…”, koji se održava 24.-26.avgusta, održaće se Prvenstvo Balkana za izbor najbolje šljivove rakije u 2018.godini.
36. po redu, manifestacija „Zlatne ruke“, održaće se u subotu, 14. jula 2018. godine, na mermernom šetalištu u Sokobanji. Brojni učesnici nadmetaće se u pripremanju starih, gotovo zaboravljenih jela, veštinama starih zanata i narodnim rukotvorinama.
Juče je u Leskovcu, na bazenima SRC "Dubočica" počelo republičko takmičenje pionira u plivanju.
Izložbom "Objektivom kroz muziku", u holu Leskovačkog kulturnog centra, danas je otvoren osmipo redu "Drum Dum" muzički festival.
Petoro ljudi, članovi dve porodice koji su se gostili pečurkama ubranim u šumi nedaleko od niškog sela Gabrovac, posle večere odvezeni su pravo u bolnicu zbog trovanja.
Nastupom niškog benda „Posetioci“ nastavljeno je Medijanino kulturno sportsko leto 2018. godine. Oni su se posetiocima u svetosavskom parku predstavili pesmama iz više muzičkih žanrova.
Za uređenje niške Tvrđave Ministarstvo turizma odobrilo je dva projekta, dok je Ministarstvo privrede odobrilo jedan. Kroz Ministarstvo privrede odobrena su sredstava za sanaciju bedema.
Povodom druge godišnjice od formiranja aktuelnog gradske izvršne vlasti, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović dao je intervju dnevnom listu Politika.
Traže se alternative kako za grejanje životnog i poslovnog prostora, tako i za hlađanje, a da se pritom korisnicima ponudi efikasno i ekonomično rešenje. Naučnici uspevaju da pronađu načine kako da potrošačima ponude energetski efikasne sistema grejanja, a to prepoznaju i proizvođači koji se rado upustaju u poslovne poduhvate.