Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Redovni pregledi dojke spašavaju živote, „Daj pedalu raku“Vremenska prognoza: Umereno oblačnoPokušaj krijumčarenja vrednih pravoslavnih ikona na prelazu GradinaMango i banane na tanjiru u Srbiji?- šta sve donose klimatske promene - ipak dobra stvar za vinovu lozuJutros je počela jesenKoncert umetničke muzike za duo violina-violončelo u NKC-uU Svetosavskom domu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, sveštenstvo  i monaštvo se odazvalo pozivu


Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a ponegde je moguć pljusak sa grmljavinom. Pre podne na severu i istoku, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina, zatim i delimično razvedravanje.
Carinici su 18. septembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj dvojice putnika da među ličnim prtljagom prokrijumčare sedam vrednih pravoslavnih ikona
Grad Niš je i ove godine podržao kampanju Ženskog centra „Milica“ „Daj pedalu raku“ u znak podrške ženama obolelim od raka dojke. Članice Udruženja „Budite uz nas“ akciju su organizovale ispred Gradske kuće“.
Stanovnici Delijskog visa u Nišu blokirali su na sat vremena saobraćaj na raskrsnici ulica Marina Držića i Svrljiškog partizanskog odreda. Traže asfaltiranje ulica, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja. Ako im nadležni ne odgovore u narednih 15 dana, poručuju da će blokirati pružni prelaz.
Vlada Republike Srbije objavila je tender za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku. Ovom inicijativom značajno se unapređuje nacionalna infrastruktura u oblasti inovacija, potencirajući važnost tehnološkog i inovativnog domena u Srbiji.
Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.
"Naši kuvari, Nišlije, ljudi koji vole gastronomiju i koji nas svake godine obraduju Gastro festivalom u Nišu, iz daleke Rumunije donose nagradu", napisala je na svom zvaničnom Fesbuk profilu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
Najveća pešačka manifestacija u Srbiji, uz podršku Ministarstva sporta i Ministarstva za obrazovanje Vlade Republike Srbije, biće održana 23. septembra u svim regionima, a centralna manifestacija počeće u 9.30 ispred Vizitorskog centra na Vlasini.
Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo. Izvođači: Duo Perfeto – Vesna Jansens, violina, Dušan Stojanović, violončelo. Utorak, 26. septembar 2023. godine, Mala sala Niškog kulturnog centra u 20 sati.
Pacijentkinje sa karcinomom dojke sa juga Srbije od sada neće morati u Beograd na stereotaksičnu vakumasistiranu biopsiju jer je Univerzitetski klinički centar Niš dobio najsavremeniju stolicu za izvođenje ove dijagnostičke metode.
Mreža bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, Leskovački kulturni centar i MTS Dvorana pokrenuli su projekat „Euro Fest for Kids“ koji je podržan od strane Europa Cinemas u okviru programa “sarađivati na inovacijama”.
TREĆI MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM „PRAVO I EKOLOGIJA“ održaće se u Nišu 22. i 23.septembra 2023. pod motom „Pravom do istine, pravde i spasenja“. Organizatori ovog skupa su ADVOKATSKA KANCELARIJA „ALEKSIĆˮ, FAKULTET ZA PRAVO BEZBEDNOST I MENADžMENT „KONSTANTIN VELIKI“ I EVROAZIJSKI BEZBEDNOSNI FORUM.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Pored već poznatih "kadrovskih" problema u Udruženju filmskih glumaca, koje se odražava na Festival "Filmski susreti" u Nišu, koji deo poznatih glumačkih imena ove godine bojkotuje, pa zbog toga nema ni poklona niškoj publici, postoji još jedna vrlo bitna stvar, a to je odnos organizatora prema novinaraima tokom festivala.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima