Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Tragedija u Nišu: Muškarac pucao sebi u glavu na kružnom tokuUz iznenađenje, još jedan prelazak u SNS: Odbornici Jedinstvene Srbije u Nišu, od danas kod naprednjakaRadnik Pošte isplaćivao novac neovlašćenim licima, sa tuđih računaMondoloni: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje"U slavu predaka - ponosni potomci", učenici Gimnazije "Svetozar Marković" sa Nišlijama i pričom o cvetu i sećanjuDan primirja u Prvom svetskom ratuPobeda Srbije uz pomoć Mađarske, Rumunije i Bugarske: Elektro mreža Srbije ostaje na Kosovu


U većini krajeva pretežno sunčano, samo će u Negotinskoj Krajini preovlađivati oblačno i hladnije. Najniža temperatura od -2 do 9,u južnom, najviša dnevna od 17 do 21 stepeni.
Kako su potvrdili u PU Niš, policija je dobila prijavu da je u Ulici Bubanjskih heroja, oko 15.10 časova, došlo do pucnjave u kojoj je nastradao muškarac star 76 godina.
Srpska pravoslavna crkva ne prihvata odluke Vaseljenske patrijaršije koje se odnose na dobijanje autokefalnosti Ukrajinske pravoslavne crkve, niti skidanja anateme sa dvojice tamošnjih episkopa.
Nakon samo deset dana kako je kompletan Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Gadžin Han, sa više od 300 članova, prešao u Srpsku naprednu stranku, danas su odbornici i članovi Jedinstvene Srbije u Nišu postali deo najbrojnije političke organizacije u zemlji.
Analitičar Dragovan Milićević, bivši državni sekretar Ministarstva trgovine ocenio je da je realna vrednost Kopernikusa oko 37,5 miliona evra, prenosi list Danas.
Kao i prethodnih godina obaveza vinogradara i ove godine je da se upišu u Vinogradarski registar. Prijava ovogodišnje proizvodnje je do 15. novembra.
Najnoviji podaci govre o konstantnom povećanju broja turista, posebno stranih gostiju u Nišu, koji se ne zadržavaju samo na par sati, već u sve većem broju odsedaju u našem gradu.
U subotu, 10.11.2018. godine u sportskoj hali „Nezavisna Makedonija“ u Skoplju, održan je 9. Međunarodni džiu džicu turnira „Skoplje Open 2018“ i fajnalfor međunarodne regionalne Jadranske džiu džicu lige.
U Manastiru Sv. Nikole, prošle nedelje obeležno je osam i po vekova od postojanja monumentalnih srednjevekovnih zadužbina Stefana Nemanje.
U Srbiji šećernu bolest ima više od 700.000 ljudi. Većina zna da ima dijabetes, ali mnogi nemaju dijagnozu i ne leče se.
Završno veče 13. Internacionalnih susreta džez muzičara NAISSUS DžEZ je otvorila "Vesna Petković feat Who man dog" uz kombinaciju modernog džeza, etno i afričke melodije.
Lokalna poreska administracija Gradske uprave u Vranju, obaveštava sve poreske obveznike da su dužni da do 15.11.2018. godine, plate četvrtu akontaciju poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine po rešenju iz 2018.godine.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, državne firme i ustanove neće raditi do 13. novembra ili će raditi skraćeno.