Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

9 medalja u dva vikenda za Uroša i KBS Naisus

rssBookmark and Share

29.09.2015. Južna Srbija Info

U protekla dva vikenda, sa tri takmičenja za KBS Naisus, je mlađani Uroš u Niš doneo čak 9 medalja - 5 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane.

Uroš Mitrović
Uroš Mitrović

20.septembra održan je po prvi put Montenegro Trofej održanog u sportskoj hali "Morača" u glavnom gradu Crne Gore.

Takmičenje je okupilo blizu 200 takmičara a među malobrojnim takmičarima iz Srbije, našao se i Uroš Mitrović koji je tom prilikom osvojio 2 zlatna odličja.

Tim uspehom doprineo je da KBS Naisus osvoji 1. mesto u ekipnom plasmanu A klase u formama i pehar ukrasi vitrinu pored već osvojenih.

Pored takmičara iz Srbije, učešće su uzeli timovi iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Bugarske, i naravno Crne Gore. Vlado Stanišić, kao glavni i odgovorni "krivac" ovog takmičenja, izrazio je zahvalnost svima koji su došli i nadu da će naredne godine takmičenje biti kvalitetnije i brojnije.
 
Nakon vikenda u Podgorici, uspesi se nastavljaju u Budimpešti 26.septembra kada je održano Otvoreno prvenstvo Mađarske, okupivši preko 250 takmičara od kojih su većina članovi reprezentacije svojih zemalja i učesnici evropskih i svetskih prvenstava. Iako je prošle godine Mađarsku posetio veći broj takmičara, a usled provere za Svetsko prvenstvo u Meksiku (Agvaskalijantes - 30.10.-2.11.2014.god.), ovogodišnje takmičenje ni u kom slučaju nije bilo manjeg kvaliteta. Tom prilikom Uroš je u slobodnom stilu zauzeo treće mesto dok je u okviru juniorskog tima sa Evropskog prvenstva u Beogradu zauzeo drugo mesto.
 
U povratku iz Budimpešte Uroš, kao jedini predstavnik KBS Naisus-a na Otvorenom KUP-u Srbije održanom 27.septembra u Beogradu, osvojio je čak pet medalje - 3 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu. Tim uspehom je KBS Naisus zauzeo 2.mesto u ekipnom plasmanu A klase novih disciplina.

- Zadovoljan sam učinjenim u prethodna dva vikenda i verujem da sam ostavio dobar utisak te se nadam da ću se naći na spisku za Balkanski šampionat, koji je pomeren za 05.-06.decembar i održaće se u Zrenjaninu. - rekao je Uroš Mitrović.

 - Do sada niko nije u tako malom vremenskom periodu uspeo da osvoji toliko medalja. Nadam se da će Urošu to biti samo motiv za dalji napredak ali i gradskim i opštinskim ocima da nisu zalud odobrili stipendiju odnosno da će u budućnosti i Klubu pomoći u finansijskom smislu. - završio je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus-a.
 


#   takmičenje   Naisus KBS   Podgorica   medalje   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Mađarska   svetsko prvenstvo   borilački sportovi     Otvoreno prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima