Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još jedna pobeda: Radnički - Dinamo 2:1

rssBookmark and Share

Niš 24.03.2019. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog i Dinama iz Vranja iskoristili su reprezentativnu pauzu da odigraju novu prijateljsku proveru. Trener Radničkog Nenad Lalatović priliku je dao igračima sa manjom minutažom dok je Dinamo igrao u punom sastavu. Radnički je slavio sa 2:1, golove za Nišlije postigao je Nikola Čumić, a za Dinamo se u strelce upisao Marko Đurišić

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Tokom prvih 15. minuta i početnog ispitivanja snaga nije bilo mnogo uzbuđenja. Nekoliko neposredni šansi u tom periodu, a nakon šanse u 21. minutu Dinamo je poveo. Slobodan udarac za Vranjance izveo je Marko Đurišić, lopta je ušla u donji levi ugao gola Milorada Kojića. 

U nastavku meča inicijativu je preuzeo Radnički, viđeno je nekoliko udaraca, prvo je Petar Petrović raspalio po lopti, a potom i Slađan Nikodijević u 41. oba puta nije bilo opasnosti po gol gostiju. Više u želji da ispuca loptu i spreči kontru Radničkog Miloš Ožegović je šutirao sa pola terena, ali je pogodio prečku. Na poluvremenu 0:1. 

U drugom poluvremenu dosta angažovanije zaigrali su domaći fudbaleri. Ušli su u igru Petar Krstić i Filip Stanković, a izašli Slađan Nikodijević i Marko Petrović. U 11. minutu nastavka Šutirao je Aleksandar Kostić, a njegov udarac iskosa, završio je iznad prečke. Igrao se 62. minut Radničkom je pripretio Suraka, a udarac napadača gostiju prošao je iznad prečke. Tri minuta kasnije, šutirao je Nikola Čumić, odlično reagovao Perić, a na odbijenu loptu naleteo je Riota Noma, dok je golman gostiju još jednom bio na visini zadatka.

U tri minuta Čumić je rešio pitanje pobednika. Izjednačio je u 79. minutu presingom je omeo poslednjeg igrača odbrane gostiju, a on slabom povratnom loptom omogućio Čumiću da izjednači. Tri minuta kasnije Stanković je izveo prekid, poslao loptu na bok, Kostiću, koji je ušao u prostor i centaršutom po zemlji pronašao Čumića koji je rutinski akciju priveo kraju i doneo pobedu domaćem sastavu. 


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Marko Đurišić   Dinamo FK Vranje   Petar Petrović   Nenad Lalatović
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima