Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Miroslav Todorović dobitnik Majske nagrade

rssBookmark and Share

Aleksinac 22.05.2017.

U Domu Narodne Skupštine Srbije u subotu 20.5.2017. je održana ceremonija dodele Majske nagrade Sportskog saveza Srbije, kao najvećeg društvenog priznanja u oblasti sporta.

Miroslav Todorović dobitnik Majske nagrade

Priznanja su uručena najboljima u protekloj godini, a među nagrađenima je i fotoreporter Vesti i Zvaničnog sajta FK Partizan i predsednik udruženja sportskih fotografa Srbije, Miroslav Todorović.

Predlog za dodelu najvećeg društvenog priznanja u oblasti sporta je potekao od Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Aleksinac. Miroslav Todorović "Kajlo" je poznati aleksinački sportista, između ostalog, i bivši igrač Fudbalskog kluba"Napredak".

Toša je rođen 29. aprila 1955. u Kruševcu. Posle osnovne, Srednju učiteljsku i Višu pedagošku školu završio je Aleksincu, a uz školovanje uspešan je bio i na fudbalskom terenu jer je igrao za aleksinački Napredak, Bor, Radnički iz Novog Beograda, BASK, Grafičar i PIM Beograd.

Punih 16 godina radio je kao učitelj u OŠ "Vlada Aksentijević" i odatle nosi nadimjak Uča. Ljubav prema sportu i fotografiji inspirisala ga je da počne da se bavi foto-reporterskim pozivom, Bio je saradnik "Tempa", "Ilustrovane politike", "Politike", specijalizovanog časopisa "Trener", a deceniju i po radio je kao ofiocijelni foto-reporter OSS. Toša je u "Vestima" već 23 godine.

Sarađivao je Toša sa mnogim klubovima i savezima u Srbiji: KSS, FSS, a unazad dve decenije bio je urednik fotografije zvaničnog sajta FK Partizan. Bio je fotograf na Evropskim i Svetskim prvenstvima u košarci, fudbalu, odbojci, rukometu, vaterpolu, atletici i futsalu.

Svedok je velikog broja utakmica Lige šampiona u fudbalu i košarci, Lige Evrope u fudbalu, Evrolige u košarci, Svetske lige u odbojci i vaterpolu...

Bio je i ranije nagrađivan - 1997. nagradom "Fotografija godine" USN Beograda, 2003. dobio je "Zlatni kadar" USN Srbije, 2004. bio je fotoreporte godine USN Srbije i Crne Gore. Najzad, dobitnik je i Majske nagrade - koja se dodeljuje samo jednom u životu.

Dodeli nagrade ovom uspešnom aleksinčaninu, prisustvovali su predstavnici Sportskog saveza opštine Aleksinac, kao i Marko Nikolić, Branko Mirjačić, Ljubiša Tumbaković i Saša Ilić iz fudbalskog sektora FK Partizan.

Ceremoniju dodele nagrada je otvorio predsednik SSS Aleksandar Šoštar, koji je konstatovao da je "iza nas veoma uspešna godina, pa s toga nije bilo lako odrediti kome će pripasti prestižna Majska nagrada. Mnogo je velikih rezultata postignuto, međutim uspeh u sportu nisu samo medalje i rekordi, već je mnogo toga urađeno i van olimpijskog sporta."

Majske nagrade 2017.

Sportista u olimpijskom sportu: Tijana Bogdanović, Mihail Dudaš, Duško Pijetlović

Sportski funkcioner: Ana Joković, Milorad Krivokapić, Slobodan Branković

Sportski stručnjak: Dragan Donević, Milorad Dokmanac, Neven Dondur

Sportista invalid: Laslo Šuranji

Sportista u neolimpijskoj disciplini: Saida Bukvić, Igor Kovačić

Sportska organizacija: OK Vojvodina

Sportski novinar-urednik: Goran Anđelković

Sportski novinar: Slobodan Krstović

Sportski fotoreporter: Miroslav Todorović

Granski sportski savez: Vazduhoplovni savez i Rvački savez

Pedagoški radnik: Milan Pašić

Životno delo: Velizar Đerić, Miomir Mrvaljević, Velimir Aleksić, Branislav Simić, Đorđe Perišić

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   Beograd   Kruševac   Partizan FK   Marko Nikolić   fotografije   sportski novinar   Sportski savez   Ana Joković   Slobodan Branković   Napredak FK   Tijana Bogdanović   Goran Anđelković   Miroslav Todorović
@FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima