Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Partizan pao na Čairu

rssBookmark and Share

Niš 22.04.2019. FK Radnički

Radnički je i dalje u šampionskoj trci. Nišlije su savladale Partizan na Čairu rezultatom 3:1, pa posle 32. kola Superlige Srbije ponovo imaju četiri boda manje od lidera na tabeli Crvene zvezde. Izabranici Nenada Lalatovića su po drugi put u mesec dana pobedili crno-bele u prvenstvu, a pokazali su i dobru reakciju na poraz od istog tima sa 1:0 pre pet dana u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije.

Partizan pao na Čairu

Domaći je bio bolji rival tokom čitavog meča i zasluženo je slavio. Preuzeo je Radnički inicijativu od samog starta, a prvu veliku priliku na meču imao je u 11. minutu preko Stojanovića. Golman Partizana Kljajić je kratko odbio loptu nakon oštrog pasa Grbića sa desne strane pravo na nogu iskusnog veziste, ali je Stojanović iz idealne pozicije sa 12 metara šutirao zamalo pored gola.

Partizan je na ovom meču nastupio bez nekoliko standardnih igrača, a novi hendikep dogodio  mu se sredinom prvog dela, kada je štoper Valijente morao da napusti teren zbog povrede. Umesto Španca je nakon dužeg vremena je zaigrao mladi Svetozar Marković.

Niški tim je i u nastavku prvog dela igre imao inicijativu, ali nije uspevao da stvori konkretnu šansu za pogodak, da bi Partizan parvo niotkuda poveo u 42. minutu. Najpre je Nikolić lepo prebacio loptu u prazan prostor, tu su se našli Rikardo i Ivanović, srećnim spletom okolnosti posle kiksa domaće odbrane ona se našla ispred Ivanovića, a on je odličnim udarcem uspeo da je plasira u desni ugao gola golmana Ristića, za 0:1.

Izjednačenje je stiglo ekspesno i to u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Haskić je srušen na 17 metara od gola Partizana, sudija Nikolić je dosudio prekršaj, a slobodan udarac je majtorski izveo Saša Stojanović, prebacio “živi zid” i prelepo plasirao loptu u desnu stranu gola Partizana, daleko od Kljajića i previsoko za Zdjelara, koji nije uspeo glavom da zahvati loptu.

Partizan je na Čairu potonuo u uvodnim minutima drugog poluvremena. Radnički je preokrenuo rezultat u 48. minutu. Kontranapad domaćih povukao je Grbić po levoj strani, a onda uputio neugodnu loptu u šesnaesterac ka Ranđeloviću koji je je propustio ispred Kljajića i ona je završila u mreži.

Samo četiri minuta kasnije crno-beli su nokautirani, a Ranđelović je efektnim pogotkom prelomio ovaj meč. Smiljanić je najpre prekinuo napad Radničkog i dodao do Miletića koji je napravio kardinalnu grešku i poklonio loptu Todorovskom, a je doturio do Ranđelovića, koji je rezantnim šutem sa 16 metara iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao Kljajićevog gola i povisio na 3:1.

U nastavku je Partizan bezupešno pokušavao da smanji rezultat. Đorđe Ivanović se dva puta našao u dobrim šansama, ali je u oba navrata sjajno reagovao golman Borivoje Ristić.

Za crno-bele je na ovom susretu debitovao dugo očekivani Musa Ndžaje, ali nije puno pokazao. Do kraja vredi istaći solidan pokušaj Miletića iz slobodnog udarca u 86. minutu i odličnu intervenciju Ristića.

                                                 

REČ TRENERA:

Trener Partizana Savo Milošević bio je vidno iznerviran na konferenciji za medije odmah nakon utakmice i jedva da je izgovorio nekoliko rečenica.

-Čestitam Radničkom na pobedi. Mi smo do određenog momenta kontrolisali utakmicu, imali rezultat uprkos nekim čudnim stvarima. Teško mi je da kažem nešto više od toga- rekao je Milošević.

Na pitanje da li je nezadovoljan još nekim stvarima osim rezultatom odgovorio je potvrdno, ali i istakao da “neće da govori konkretno”.

Trener Radničkog Nenad Lalatović bio je zadovoljan trijumfom svog tima.

-Smatram da su obe ekipe danas odigrale kvalitetnu utakmicu sa četiri postignuta gola i mislim da smo zasluženo slavili. U prvom poluvremnu smo imali odličnu šansu preko Stojanovića, kada je promašio prazan gol. Partizan je igrao napadački sa dva špica i uspeo ja da povede nakon našeg kiksa. Mi smo znali da se Ivanović tako kreće, ali nismo dobro ispratili i primili smo gol iz prve šanse. Prvo poluvreme je završeno prevednim rezultatom posle majstorije Stojanovića. U drugom poluvremenu smo dali golove na vreme i stekli veliku prednost. Kada se sve sabere i oduzme, ovo je pravedan rezultat i zaslužena tri boda za nas. Sada smo na plus 11 u odnosu na Partizan što smo i želeli, srećni smo, ali već od sutra se okrećemo četvrtku i teškom meču protiv Čukaričkog koji nas očekuje.

RADNIČKI - PARTIZAN 3:1 (1:1)

 Niš, 21. aprila. Stadion Čair. Gledalaca: 5.000. Sudija: Bojan Nikolić 6. Strelci: 0:1 Ivanović 42.- 1:1 Stojanović 45.- 2:1 Grbić 48.- 3:1 Ranđelović. Žuti kartoni: Nikodijević (Radnički), Miletić, Marković (Partizan)

RADNIČKI: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 83. Aleksandar Jovanović), Stojanović  (od 72. Aleksa Jovanović), Ranđelović, Haskić (od 87. Nikodijević).  

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, ValIJente(od 22. Marković), Ostojić, N. G. Miletić, Smiljanić, Zdjelar, Ivanović, Pantić (od 74. Ndžaje), Nikolić, Rikardo (od 74. Ilić).


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Partizan FK   Svetozar Marković   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   Nenad Lalatović   Bojan Nikolić   Đorđe Ivanov
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima