Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predrag Danilović posetio Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 07.04.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je prijem za predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilović.

Predrag Danilović posetio Leskovac

Danilović je sa saradnicima posetio Leskovac kako bi se upoznao sa stanjem u kome se nalazi košarkaški sport u ovom delu Srbije.

- Košarka je u Leskovcu bila, a i danas je jedan od najpopularnijih sportova. Od 1948. godine kada su odigrane prve košarkaške utakmice pa do danas Leskovac je imao puno razloga da se ponosi svojim košarkašicama i košarkašima. Košarkaški klub Zdravlje je kao prvoligaš ostvario neke od najvrednijih rezultata u istoriji leskovačkog sporta. Podsećanje na finale Kupa sa Partizanom u Leskovcu upravo početkom aprila 2000. godine, ali i na verovatno i najveću utakmicu u istoriji leskovačkog sporta kada je Zdravlje u evrpskom Kupu Radivoja Koraća dočekalo turski Bešiktaš 17. oktobra 2001. godine to potvrđuje. Ti rezultati pokazuju da košarka u Leskovcu ima jake korene, ali i postavljaju visoke ciljeve pred nove generacije igrača, trenera i košarkaških radnika - rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je podsetio i na uspehe leskovačke košarke.

- I ženska košarka u našem gradu ima bogatu istoriju. Ako se setimo da su košarkašice Jugekspresa još daleke 1977. godine igrale u Prvoj saveznoj ligi tadašnje Jugoslavije, da su kasnije pod imenom Dubočica taj uspeh ponavljale i 1993. i 1999. godine govori o tradiciji koju košarka kao sport ima u našem gradu. Svi ovi rezultati pokazuju da temelji postoje, a na košarkaškim radnicima je da svojm radom, uz podršku lokalne samouprave nastave pre svega rad sa mladim jer mladi su budućnost košarke i sporta u Leskovcu.

- Ovo je za mene veoma bitna poseta, jedna u nizu za koje sam rekao da ću dolaziti, da ću da obilazim regone i gradove, da ću da razgovaram sa ljudima jer niko ne zna probleme bolje od onih koji žive i rade ovde. Leskovac ima bogatu košarkašku istoriju. Siguran sam da će u budućnosti da budu još bolji, imam informaciju da klubovi dobro rade. Ono što je veoma važno je da je lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom izuzetno korektna kada je u pitanju finansiranje sporta i košarke naravno. Sport je nešto što je veoma važno za našu zemlju, decu sklanjamo sa ulica i pomažemo da postanu dobri ljudi. Još jednom zahvaljujem gradonačelniku na prijemu i verujem da će ovo biti samo jedna u nizu poseta Leskovcu - kazao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koordinator regiona KSS Boško Adžić i predsednik Regionalnog Košarkaškog saveza Južne Srbije Vule Vuković održali su nakon prijema sastanak sa predstavnicima klubova iz ovog dela Srbije.


#   Leskovac   košarka   Goran Cvetanović   Dubočica   lokalna samouprava   Vule Vuković   Košarkaški savez Srbije   košarkašice   Predrag Danilović
@CvetanovicG @KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima