Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: "Biti ili ne biti" - jubilarni 50. "Srpski el klasiko"

rssBookmark and Share

Kruševac 05.05.2017. srbijasport.net, Južna Srbija Info

Jedan od najzanimljivijih mečeva 4.kola playofa Super lige Srbije igra se u nedelju u Kruševcu, gde domaći Napredak dočekuje ekipu niškog Radničkog.

Radnički: "Biti ili ne biti" - jubilarni 50. "Srpski el klasiko"

Duele ova dva kluba krasi veliko rivalstvo, bodovi su jednako važni i za jedne i za duge, pa treba očekivati veliko interesovanje publike i odličnu utakmicu. Kako navijači i jednog i drugog kluba svoje susrete popularno zovu “Srpski El Klasiko” treba napomenuti da će ovaj susret biti jubilarni, 50. po redu.

Biće sigurno puno borbe, žara i taktičkog nadmudrivanja, a Nišlije, jednako kao i Kruševljani se nadaju da će izaći iz meča kao pobednici. Trenutno, razlika između dva tima je dva boda, u korist Radničkog, pa se ova utakmica može označiti presudnom za oba rivala. Jer, poraz bi značio definitivan oproštaj od evropskih snova, pobeda bi produžila nadu, a čini se da remi ne bi odgovorao nikome, osim drugim konkurentima.

Šef stručnog štaba Nišlija, Milan Rastavac kaže da su sureti sa Napretkom oduvek bio veliki izazov, a tako će biti i sada, s tim što bodovi u meču sa direktnim konkurentom uvek imaju posebnu težinu.

“Nama je jasno da će ova utakmica biti izuzetno zahtevna i da je potrebno da damo svoj maksimum kako bismo iz nje izašli zadovoljni. No, mi smo u prethodnim mečevima definitivno podigli samopouzdanje, sada već imamo jedan pristojan mini-niz iza sebe i sigurno je da verujemo da bismo mogli da ga nastavimo i na gostovanju Napretku. Mi smo u obavezi da iz ostatka sezone izvučemo najviše što možemo i ja se nadam da ćemo na kraju svi u klubu i oko njega moći da kažemo da smo zadovoljni-” – rekao je trener Nišlija.

Milan Rastavac - trener Radničkog

Maksimalni učinak protiv Voždovca i Javora podigle su Radnički na peto mesto, ali i dalje imaju velikih pet bodova manjka iza Vojvodine i Mladosti iz Lučana, koji imaju direktan duel u narednom kolu.

Strateg Nišlija kaže da ne želi da gleda u tudje dvorište i da će se u klubu baviti samim sobom. Odličan je to stav, ali da li je baš tako? Medjusobni duel na Karadjordju izmedju Novosadjana i Lučanaca itekako ima uticaja na dalji razvoj dogadjaja. Hteli to ili ne, ipak će se osluškivati kako se razvija situacija na ostalim terenima, jer Super liga Srbije je nepredvidiva, bar što se krajnjih rezultata utakmica tiče. Ipak, najbitnije u ovom momentu je da se sa velikom dozom samopuzdanja putuje u Kruševac.

Današnja konferencija za medije

Na današnjoj konferenciji za predstavnike medija, a povod je bila nedeljna utakmica u Kruševcu, novinarima se obratio Dragan Ilić, prvi asistent šefa stručnog štaba Radničkog.

“Sa treninga dolazim i mogu da vam „iz prve ruke“ prenesem neku atmosferu koja je i danas, ali i čitave nedelje pokazivala visoku svest o tome šta nam znači ova utakmica. Jasno, ona se, u skladu sa ciljem, a to je Evropa, može nazvati i ključnom. Dakle, čitave sedmice radni tonus je bio na najvišem nivou, a dobra vest je i da smo trenirali u kompletnom sastavu. Stanković je, doduše, bio odsutan sa par treninga zbog povrde skočnog zgloba, ali oporavio se i sigurno će konkurisati za nedeljni duel. Dakle, u Kruševac idemo punim kapacitetom i što se igračkog kadra tiče, ali i kada je važnost meča u pitanju” - započeo je obraćanje medijima Ilić, a zatim nastavio:

“Napredak je, definitivno , kompaktna i dobro organizovana ekipa, koja u ovom delu sezone pokazuje zavidan nivo forme. U fazi odbrane su vrlo agresivni i sa visokim i konstantnim pritiskom, u napadu ih odlikuje brzina i ofanzivnih veznih igrača i napadača… I njima je, naravno, ova utakmica od presudne važnosti, a svojim dosadašnjim rezultatima i zavređuju takvu situaciju. Naravno, na sve to ćemo morati da damo odgovor” – rekao je Ilić okupljenim novinarima.

Prvi pomoćnik Milana Rastavca potom je odgovorao na pitanja novinara, a interesantno je njegovo vidjenje u kojoj meri očekuje sličnosti, a u čemu će se ovaj duel razlikovati od prethodne utakmice u Kruševcu, koju je Radnički, podsetimo, dobio 2:1.

Verujem da joj neće ličiti, ni po važnosti, ni po nivou forme dva tima, a pre svega naše ekipe. Ako se setimo prvog poluvremena tog meča, mi smo tada imali ozbiljnih problema, a tek u drugom smo izbalansirali sistuaciju i nekim brzim preokretom odneli tri boda. Ne mogu da kažem da smo tada bili zadovoljni igrom, mada rezultatom svakako jesmo. No, mislim da sada pokazujemo znatno viši nivo forme i verujem da ćemo sada od samog početka biti na potrebnom nivou – uverava Ilić.

Što se sastava tiče, raduje činjenica da nema povredjenih i kažnjenih igrača. Saša Stojanović se oporavio od povrede u potpunosti, a svoje mesto u startnoj postavi trebalo bi da zauzme i Miloš Živković…

Stojanović jeste u konkurenciji, ali pauza je iza njega, pa ćemo još videti u kojoj meri može da se stavi na raspolaganje, a Živković će najverovatnije biti u startnoj postavi. U svakom slučaju, postoji par dilema oko sastava, a sve ćemo razrešiti nakon poslednjeg treninga pred utakmicu – završio je Ilić

Dragan Ilić - prvi asistent i Milan Rastavac trener Radničkog

Nema sumnje, očekuje nas zanimljiv dvoboj Pod Bagdalom izmedju “Liverpula sa Morave” i “Reala sa Nišave”, kako popularno zovu svoje klubove navijači iz Kruševca i Niša.

Na samom početku utakmice biće održan svojevrstan performans u organizaciji Kluba navijača kruševačkog kluba. Oni, u proglasu koji kruži dtuštvenim mrežama, pozivaju da nakon prvog sudijskog zvižduka, glavnog sudije susreta Milorada Mažića, svi prisutni na stadionu ustanu i okrenu ledja arbitrima u znak protesta, zbog kako kažu u proglasu, tendecioznog sudjenja, u više navrata protiv njihovog kluba.

Inače susret će voditi naš najbolji sudija, Milorad Mažić iz Vrbasa, sa svojim pomoćnicima, Milovanom Ristićem iz Beograda i Daliborom Djurdjevićem iz Kruševca. Četvrti sudija će biti Dejan Santrač iz Pavliša.

Utakmica na satidonu Mladost u Kruševcu počinje u nedelju u 19 sati. Ulaz za sve gledaoce je slobodan, a za one koji ne mogu put stadiona, direktan TV prienos počinje koji minut ranije na kanalu 1 TV Arene.

Vojkan Andrejić

 


#   Kruševac   fudbal   navijači   Radnički FK   Miloš Živković   Saša Stojanović   Napredak KK   Milan Rastavac   Dragan Ilić   Iz prve ruke   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @KKNapredakAl @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima