Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

1200 volontera čistilo Sokobanju

rssBookmark and Share

Sokobanja 09.06.2012. SR

U opštini Sokobanja čistilo se danas na ukupno 31 lokacij, 10 u samom centru i 21 u mesnim zajednicama. U akciji učestvuje oko 1200 volontera. Akciji su se priključili osnovna i srednja škola, opština Sokobanja, Šumska uprava, Javna preduzeća, Rudnik mrkog uglja Soko, Planinarsko društvo, NVO Zeleno srce.

1200 volontera čistilo Sokobanju

-U 2008.godini locirali smo ukupno 69  divljih deponija, koje smo vrlo brzo očistili uz pomoć Ministarstva i našeg komunalnog preduzeća. Deponije koje danas nastaju mnogo su manjeg obima i vrlo brzo ih čistimo. Ove godine ima mnogo manje smeća zbog organizovanog odnošenja otpada i postavljanja kontejnera. Edukacija predstavlja prvi sledeći i veliki korak u zaštiti životne sredine, na kojoj moramo svi zajedno da radimo dok god svako od nas ne shvati značaj i važnost  uloge pojedinca u zaštiti životne sredine.

Sokobanja jeste zeleno srce Srbije i priroda predstavlja naš najveći resurs, zato očuvanje i unapređenje životne sredine shvatam kao svoju najveću obavezu – Izjavio je za portal ''Južna Srbija''  Dejan Nikolić, narodni poslanik iz Sokobanje.


#   Sokobanja   Južna Srbija region   volonteri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima