Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac grad karnevala od 6. do 9. jula

rssBookmark and Share

Leskovac 06.07.2011. Autor: Danilo Kocić, Izvor: gradleskovac.net

Od 6. do 9. jula Leskovac će biti – grad karnevala! – saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji, koja je zadužena za organizaciju ove manifestacije.

Leskovac grad karnevala od 6. do 9. jula

LESKOVAC –Učešće na šestom festivalu prijavilo je 40 grupa sa više od 2.000 učesnika iz zemlje i inostranstva. Miroljub Radivojević, predsednik Asocijacije karnevalskih gradova za Srbiju, ističe da se ovogodišnji karneval u Leskovcu razlikuje, pre svega, po tome što traje četiri karnevalske večeri, a ne kao u nekim gradovima gde se reklamiraju da traju sedam dana, a u suštini imaju jedno karnevalsko veče.

Prvoga dana kreće karneval frizura, karneval promenadnih orkestara i karneval mažoretkinja. Narednog dana predviđen je veliki maskembal, a očekuje se više od 200 učesnika - dece pod maskama. Predviđen je takođe karneval kućnih ljubimaca, karneval ,,trećeg doba’’, a završiće se ,,festivalom vatre’’, jednim od pet najvećih u svetu!

-Najvažniji događaji biće poslednjeg dana. Najpre će posetioci videti veliku internacionalnu karnevalsku povorku u kojoj je 40 ekipa, više od polovina iz inostranstva. Očekuje se dobra zabava i dobra poseta, kao i prisustvo brojnih zvaničnika, među kojima će biti i predsednik Asocijacije karnevalskih gradova Evrope.

Radivojević veruje da će leskovački karneval potvrditi renome koji je prošle godine stekao, jer je bio najbolji karneval u Srbiji!

Žikica Nestorović, direktor TOL-a, na konferenciji za novinare zahvalio se pokroviteljima ove manifestacije - Gradu Leskovcu i kompaniji Asktavis.

Očekuje se da u vreme karnevalskih dana bude više od 150.000 posetilaca, a u Turističkoj organizaciji se nadaju da će i vreme biti naklonjeno učesnicima karnevaskih dešavanja.

Komentara: 0


#   Leskovac   Miroljub Radivojević   Žikica Nestorović   Leskovački karneval
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}