Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najuspešnija sezona za Prolom i Lukovsku banju

rssBookmark and Share

Lukovska Banja 29.09.2019. RTS, Južna Srbija Info

Letnja turistička sezona se privodi kraju i vreme je za sabiranje rezultata. Prolom i Lukovska banja ukupno su zabeležile više od 150.000 noćenja, što ovu sezonu čini najuspešnijom za ove dve banje u kuršumlijskoj opštini.

Foto: RTS
Foto: RTS

Prolom i Lukovska Banja nalaze se na mapi popularnih turističkih destinacija ne samo kod gostiju iz Srbije, već i čitave Evrope. Ovde dolaze radi lečenja i odmora, a sve je više i mladih koje privlače atraktivni sadržaji.

Borisu Demiroviću iz Inđije se najviše dopao tobogan koji je jedva čekao da isproba.

"Mi smo već pet-šest dana ovde i već se osećam dosta lakše. Ipak nam je u Holandiji vazduh dosta zagađen i nemamo taj ambijent uopšte", izjavio je Zlatko Todosić iz Holandije.

Petre Mičovski, gost iz Velesa kaže da je zadovoljan i uslovima i personalom.

"Turistička sezona u Prolom i Lukovskoj banji je bila najuspešnija do sada. Pored domaćih gostiju, koji dolaze u Prolom banju, tu je sve više i stranaca. Najviše je Makedonaca, ali tradicionalno, u Prolom banju dolaze i Rusi, Francuzi, Šveđani", kaže Marko Gašić, pomoćnik direktora Lukovske banje.

U Prolom i Lukovskoj banji gost je na prvom mestu. Sagrađeni su najmoderniji spa i velnes centri sa lekovitim, termomineralnim vodama, zahvaljujući kojima je Kuršumlija ovogodišnji dobitnik nagrade "EDEN" kao izuzetna turistička destinacija u Evropi.

"Kuršumlija, mogu da kažem slobodno, je jedina opština u Srbiji koja na svojoj teritoriji ima tri banje - Prolom, Lukovsku, Kuršumlijsku banju, prirodni fenomen Đavolju varoš, bogato kulturno-istorijsko nasleđe", izjavila je Jasmina Savić, direktorka Turističke organizacije Kuršumlija.

Ona je naglasila da i Nemanjini manastiri iz 12. veka postaju sve popularniji, kako domaćim, tako i stranim turistima.

"Upravo kroz ove projekte želimo da pomognemo dalji razvoj manje razvijenih destinacija, kako bi one imale i bolji kvalitet usluge, više kapaciteta, kvalitetnije turističke sadržaje, ali i otvorili nova radna mesta", rekla je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

A novih radnih mesta će biti završetkom novog hotela koji se gradi u Lukovskoj banji,čiji su kapaciteti odavno mali za sve one koji bi ovde da borave.

Komentara: 0


#   Lukovska Banja   Prolom Banja   turizam   Letnja sezona   banjski turizam
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima