Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Seminar Uprave za bilje

rssBookmark and Share

01.11.2011. Autor : M.Maksimović |

Uprava za bilje Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, danas u Beogradu, organizovala je četvrti po redu seminar „Procena rizika – toksikologija sisara i izloženost operatera“ koji se sprovodi u okviru Twinning projekta pod nazivom „Usaglašavanje nacionalnih propisa u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa propisima Evropske unije i primena novih zakonskih propisa“.

Seminar Uprave za bilje

-Cilj održavanja seminara predstavlja harmonizacija domaćeg zakonodavstva u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa pravnim tekovinama Evropske unije. Serija obuka biće nastavljena i sledeće godine, a svi zainteresovani moći će više o toj tematici da čuju od eksperata iz Velika Britanije, Češke i Slovenije, rekla je asistent tvining savetnika na projektu Tamara Drljević.

Realizacija projekta „Usaglašavanje nacionalnih propisa u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa propisima Evropske unije i primena novih zakonskih propisa", finansiran od strane EU u ukupnoj vrednosti od 1,3 miliona evra, započeta je 1. oktobra 2010. godine i trajaće 30 meseci.

Projekat sprovodi Chemicals Regulation Directorate, agencija u okviru Health and Safety Executive iz Jorka u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je odgovorna za opštu koordinaciju i praćenje sprovođenja projekta.

Cilj ovog projekta je unapređenje zaštite zdravlja ljudi i životne sredine u Srbiji putem efikasne kontrole upotrebe sredstava za zaštitu bilja.

Komentara: 0


#
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}