Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Albanci "naseljavaju" Merošinu

rssBookmark and Share

Merošina 25.08.2010. Izvor: Južne vesti

Albanci

Pojava da se Albanci sa Kosova posle vizne liberalizacije prijavljuju na adrese u Srbiji da bi došli do novog pasoša, postala je predmet policijske istrage u opštini Merošina.

Samo u poslednjih 15 dana oko 50 Albanaca iz opštine Podujevo “doselilo se” u šest sela opštine Merošina, a koliko se Albanaca prijavilo da živi u opštini Merošina pokazuju podaci o ažuriranju biračkog spiska.

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je da ima i privedenih policajaca, za koje se sumnja da su umešani u izdavanje ličnih dokumenata Albancima koji su lažno prijavili prebivalište.

Dok u Merošini traje istraga, Dačić kaže da su privođeni i Albanci osumnjičeni za lažno prijavljivanje adresa, i da je Merošina samo jedan od primera, kakvih je bilo širom Srbije.

- U slučaju fiktivne promena prebivališta primarna odgovornost na građanima koji u tome pomažu dajući svoje adrese - kaže Dačić.

Od početka godine, kada su građanima Srbije ukinute vize za putovanje u zemlje EU, srpski pasoš je još poželjniji, a policija sprovodi "rigorozne kontrole", rekao je Dačić i podsetio da su ga zbog toga pripadnici albanske nacionalne manjine u Bujanovcu i Preševu optuživali “da osporavamo ustavno pravo Albancima".

Kao što je poznato vizna liberalizacija ne važi za građane sa prebivalištem na Kosovu, jer nisu ispunjeni osnovni bezbednosni preduslovi.

Komentara: 0


#   policija   Merošina   Ivica Dačić   Albanci
@DacicIvica @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima