Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinački socijalisti protiv gradnje spomenika Miloševiću

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.07.2010. Blic, B92

Aleksinački socijalisti protiv gradnje spomenika Miloševiću

Aleksinački SPS je zatečen inicijativom da se Slobodanu Miloševiću postavi spomenik u ovom gradu i ne stoji iza nje, kaže Svetislav Vidanović, predsednik Opštinskog odbora SPS-a, u ovom mestu nadomak Niša.

On kaže da cilj ovakve inicijative nije "dušebrižništvo o Slobi" već namera Pokreta socijalista čiji je lider Aleksandar Vulin, a koje u Aleksincu predvodi pokretač peticije Slaviša Jovanović, da se izreklamira i privuče nove članove.

- Uz sve poštovanje Miloševića ovom trenutku ne podržavamo takvu inicijativu jer znamo ko stoji iza nje. To su sve bivši članovi SPS. Milošević je bio osnivač SPS, da su ga zaista poštovali i da su pravi socijalisti ostali bi u našoj partiji. Ovo je samo pokušaj da se izreklamiraju i primame nove članove iz naše stranke. Ako takva tačka bude na sednici opštinskog parlamenta, zatražićemo stav glavnog i izvršnog odbora pa kako oni odluče - kaže Vidanović.

Na vlasti u Aleksincu je koalicija koju čine predstavnici DSS, SRS i SPS-PUPS. Predsednik opštine Aleksinac Ivan Dimić (DSS) izjavio je juče za "Blic" da aktuelna opštinska vlast neće stati iza inicijative.

- Moje lično mišljenje da takvu inicijativu nikako ne treba prihvatiti, a smatram da će i koalicioni partneri biti istog stava - kazao je Dimić.


#   Aleksinac   SPS   Aleksandar Vulin   Ivan Dimić   predsednik opštine
@socijalisti @VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima