Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Alpha banka donirala ultrazvučne aparate

rssBookmark and Share

Vranje 12.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Alpha banka donirala je juče Kliničkom centru u Nišu i Zdravstvenom centru u Vranju vredne ultrazvučne aparate za dijagnostiku raka dojke.

Alpha banka donirala ultrazvučne aparate

Donacija je realizovana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, u sklopu programa "Srbija protiv raka".

Klinički centar u Nišu je dobio negatoskop za mamografsku jedinicu, sisteme za monitoring pacijenata i stolice za aplikovanje hemioterapije, naveli su iz Alpha banke, a vrednost donacije iznosi oko 1,2 miliona dinara.

Zdravstveni centar Vranje dobio je dragoceni aparat za dijagnostiku raka dojke vredan blizu dva miliona dinara, a svečanosti njegove primopredaje prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović.

Direktor tog centra Uroš Trajković istakao je da će ovaj aparat biti više nego dragocen u radu Službe za radiološku i ultrazvučnu dijagnistiku.

Kupovina ove opreme za ultrazvučnu dijagnostiku obezbeđena je iz sredstava koje Alpha banka izdvaja od svake tarnsakcije načinjene "mastercard" "Hvala karticom" i na taj način je omogućena podrška fondu Nacionalnog programa "Srbija protiv raka", koji Ministarstvo zdravlja Srbije sprovodi od 2009. godine.

- U okviru ove akcije vredne aparate su dobili i Zdravstveni cenatar u Kladovu, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i Klinički centar u Kragujevcu, za šta je Alpha banka dosad obezbedila 18,6 miliona dinara - naveo je direktor filijale te banke u Vranju Stojče Smiljković.


#   Vranje   Zdravstveni centar   Uroš Trajković   banke   Klinički centar   Ministarstvo zdravlja   državni sekretar   Zdravstveni centar Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima