Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Američki ambasador Kristofer Hil posetio Niš

rssBookmark and Share

Niš 28.06.2022. Južna Srbija Info

Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović i Njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil razgovarali su u ponedeljak u Gradskoj kući o dosadašnjoj saradnji, njenom unapređenju i o projektima na kojima su dve strane zajedno radile.

Američki ambasador Kristofer Hil posetio Niš

Davidović je zahvalila na pomoći američke strane u rekonstrukciji Ustanove „Mara“ i Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ ocenivši da su donacije Evropske komande američke vojske uložene u humanost i podizanje kvaliteta života korisnika zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite.

„Ovaj grad je veoma značajan za savremenu Srbiju, grad sa izvanredno bogatom istorijom, to je neverovatno dobro polazište za dalji razvoj“, rekao je Njegova ekselencija.

On je zahvalio zamenici gradonačelnice na ljubaznim rečima povodom njegove prve posete Nišu i izrazio spremnost da se saradnja dve strane nastavi.

Budućnost neće biti ista kao prošlost. Srbiju očekuje budućnost u EU, to je njen cilj i ja verujem da će ga postići, kazao je Hil.


#   Niš   Dušica Davidović   Ambasada SAD   Kristofer Hil
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima