Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Dan bez automobila ” u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2019. Južna Srbija Info

U Nišu je obeležena Evropska nedelja mobilnosti, programom na Trgu kralja Milana. Ova evropska inicijativa podstiče gradove na uvođenje mera održivog transporta i poziva ljude da promene ponašanje u saobraćaju – opredeljujući se za alternativne vidove prevoza umesto automobila.

"Dan bez automobila ” u Nišu

Grad Niš je, kao i prethodnih godina, uzeo aktivno učešće u međunarodnoj kampanji čiji je moto ove godine „Pešačite sa nama“.

U okviru  manifestacije „Dan bez automobila“ na Trgu Kralja Milana svoje veštine predstavili su  sportisti i deca predškolskog i školskog uzrasta.

Organizovana je i  rekreativna biciklistička vožnja od Trga Kralja Milana, ulicama Stefana Prvovenčanog, 7. juli i Bulevar Nemanjića do Doma zdravlja, ulicom Vojvode Mišića do raskrsnice Crveni pevac i ulicom Vožda Karađorađa nazad do Trga Kralja Milana.

"Evropska nedelja mobilnosti" je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva.

Cilj Evropske nedelje mobilnosti je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere održive urbane mobilnosti učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.


#   Niš   EU   zdravlje   pešak   bicikl   Dan bez automobila
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima