Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dinkićev čovek ojadio Nišlije za 13 miliona dinara

rssBookmark and Share

27.03.2014. Kurir

Branislav Jovanović, predsednik Gradskog odbora URS u Nišu i izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, nekoliko njegovih saradnika i dvojica privatnih investitora uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja u saizvršilaštvu oštetili gradski budžet za više od 13 miliona dinara!

Dinkićev čovek ojadio Nišlije za 13 miliona dinara

Krivična prijava za isto delo podneta je i protiv bivšeg direktora „Gradske toplane“ Gorice Mitić, ali ona nije uhapšena zbog zdravstvenog stanja.

Uigrana šema

Pored Branislava Jovanovića, uhapšeni su i bivši direktor Direkcije za izgradnju grada i aktuelni načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković, bivši zamenik direktora Direkcije Branislav Jocić, pomoćnik direktora za pravne poslove u ovom preduzeću Dragan Krečković i zamenik direktora „Gradske toplane“ Milan Ogrizović. Policijsko zadržavanje do 48 sati određeno je i Zoranu Bankoviću, vlasniku preduzeća „Urban 018“, i Slaviši Andrijaševiću, vlasniku građevinske firme „Kosanica“.

Brešković, Jovanović, Jocić, Krečković, Ogrizović i Gorica Mitić se sumnjiče da su 11. novembra 2010. godine potpisali protokol kojim su Bankoviću dozvolili priključenje na toplovodnu mrežu stambenih zgrada u Ulici Josifa Pančića i Kozaračkoj, koje je on izgradio, bez plaćanja naknade u iznosu od 7,3 miliona dinara, za koliko su oštetili gradski budžet.

- Takođe, oni se terete da su preduzeću „Urban 018“ izdali potvrdu da je platilo troškove toplifikacije u istom iznosu kako bi mu omogućili priključenje na gradsku toplovodnu mrežu - kaže naš izvor.

Oslobođen naknade

Jovanović i Mitićeva se sumnjiče da su na isti način omogućili preduzeću „Kosanica“ da ošteti budžet za 6,1 milion dinara.
- Njih dvoje su oslobodili investitora Slavišu Andrijaševića obaveze plaćanja dela naknade za priključenje njegovog stambenog objekta na toplovodnu mrežu, a obrazloženje za takvu odluku je bilo da je on sam izgradio magistralni toplovod u ulici gde se sada nalazi - objašnjava naš sagovornik.

U policiji ističu da se sumnja da je bilo još povlašćenih investitora koji su sa osumnjičenima potkradali gradski budžet.
Interesantno je da je Verica Kalanović, v.d. predsednika URS juče ovim povodom zakazala konferneciju za novinare, ali ona ipak nije održana.

Moćan u Nišu
ZOVU GA BANE BANANA

Branislav Jovanović poznat je po nadimku Bane Banana i važi za jednog od najmoćnijih niških političara. Politički protivnici su ga više puta optuživali za malverzacije, ali on je uvek tvrdio da nema razloga da bude zabrinut. Jovanović je, inače, bio član SPO, Narodne stranke pravda, pa Niške pravde, a 2002. učlanio se u G17 plus i postao lider niškog URS i desna ruka Mlađana Dinkića.

Nepotizam
ZAPOŠLjAVALA ROĐAKE

Osumnjičena Gorica Mitić bila je u direktorskoj fotelji „Gradske toplane“ dok je na vlasti bio DS. Pri kraju vladavine demokrata grozničavo je žurila da zaposli sina u „Toplani“, a potom protežirala da se u gradskom vodovodu zaposli njena buduća snajka. Istovremeno, odobrila je zapošljavanje još nekoliko rođaka svojih saradnika.

ČINjENICE
Lista uhapšenih

- Branislav Jovanović
- Miodrag Brešković
- Branislav Jocić
- Dragan Krečković
- Milan Ogrizović
- Zoran Banković
- Slaviša Andrijašević
- Gorica Mitić nije uhapšena zbog zdravstvenog stanja, ali protiv nje je podneta prijava


#   URS   hapšenje   Mlađan Dinkić   Verica Kalanović   Branislav Jovanović   Gorica Mitić   krivična prijava   Zoran Banković   Miodrag Brešković   Branislav Jocić
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima