Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fondacija "Novak Đoković" obnavlja vrtić u niškom naselju Medoševac

rssBookmark and Share

Niš 06.03.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zajedno sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin i menadžerkom “Novak Đoković” fondacije Goranom Džudžom Jakovljević obišao je radove na rekonstrukciji i adaptaciji 250 kvadratnih metara vrtića koji će pohađati više od 100 mališana uzrasta od tri do šest godina u naselju Medoševac.

Fondacija "Novak Đoković" obnavlja vrtić u niškom naselju Medoševac

Ovim projektom  će biti renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti. Ukupna vrednost donacije je 7,7 miliona dinara.

Donacija  u Medoševcu je jedan od najvećih projekata sa prošlogodišnjeg konkursa fondacije, koji će biti realizovan u narednom periodu.

Budući vrtić u Medoševcu biće pravi primer dobre prakse kroz koju je udruženje građana uključilo mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša iskoristio je priliku da se zahvali “Novak Đoković“ fondaciji i Svestkoj banci što su prepoznale potrebu meštana niškog naselja Medoševac da i ovo naselje dobije vrtić. Prema njgovim rečima Grad Niš ulaže ozbiljne napore da se sistem obrazovanja podigne na viši nivo, renoviraju se škole i vrtići, ali se i kroz druge projekte poput borbe protiv vršnjačkog nasilja utiče na ponašanje dece i vrši njihovo pravilno usmeravanje.


#   Niš   Novak Đoković   Medoševac   Darko Bulatović   vrtići   Udruženje građana   Svetska banka   Novak Đoković fondacija   Elen Goldstin   Goranom Džudža Jakovljević
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima