Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umesto jedne, šest gradskih uprava u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 11.12.2020. Južna Srbija Info

Gradska uprava u Nišu se menja i umesto jedne vrši se reorganizacija i predlaže se šest novih gradskih uprava za šest oblasti‚ izjavila je Vesna Nešić, sekretar Sekretarijata za građanske poslove Grada Niša

Foto. Južna Srbija
Foto. Južna Srbija

"Novim sistemom organizacije, rad uprave biće mnogo efikasniji, a građani zadovoljniji"‚ zaključio je Predrag Stojanović, gradski većnik resorno zadužen za finansije.

Nova organizacija:

To su, Gradska uprava za organe grada i građanska stanja

Gradska uprava za finansije 

Gradska uprava za građevinarstvo

Gradska uprava za imovinu i održivi razvoj

Gradska  uprava za društvene delatnosti  

Gradska uprava za komunalne  delatnosti i inspekcijske poslove

"Razlog za donošenje ove odluke je u poštovanju načela ekonomičnosti i potrebe da se stvori moderna uprava koja bi doprinela efikasnijem radu Gradske uprave sa strankama i omogućila veći stepen odgovornosti i kontrole u radu organa prilikom obavljanja poslova iz svoje delatnosti‚", objasnila je Nešić.

Gradsko veće je usvojilo predlog reorganizacije Gradske uprave koja će ubuduće imati šest novig uprava za šest oblasti koje će pokrivati.  Kadrovski plan za 2021.godinu, koji su gradski većnici usvojili, sadrži prikaz postojećeg broja  zaposlenih u organima Grada, potreban broj zaposlenih na neodređeno vreme koji su potrebni u godini za koju se donosi kadrovski plan, broj  pripravnika čiji se prijem planira u 2021.godini, broj zaposlenih na određeno vreme zbog povećanog obima posla kao i broj zaposlenih na određeno vreme u kabinetu gradonačelnika. Prikaz broja zaposlenih vrši se prema zvanjima u skladu sa organizacionim promenama koje su bile i formiranjem novih gradskih uprava. Prijem planiranih izvršilaca za 2021.godinu vršiće se sukcesivno u skladu sa potrebama posla i u okviru odobrenih sredstava za iduću godinu.
                 

Nova organizacija će omogućiti i nova zapošljavanja. Prijem će se vršiti u skladu sa zakonom i potrebama, sukcesifno tokom 2021.godine.

Slična ali malo drugačija organizacija Gradske uprave je bila i 2016. godine, ali je tada bilo mnogo više uprava dok ih je sada samo šest koje objedinjuju odgovarajuće poslove.

"Kada se radi o reorganizaciji gradske uprave ona je posledica činjenice da smo primetili da ima zastoja u nekoj komunikaciji, mada je sve rađeno kvalitetno. Sada će biti šest uprava, koje će da sadrže sve ono što je potrebno i približno aktivnostima u oblastima koje one pokrivaju i na taj način će biti rad uprave efikasniji, a građani će biti mnogo zadovoljniji time‚", rekao je Stojanović.


#   Niš   Gradsko veće   Dragana Sotirovski   Gradska uprava   finansije   reorganizacija   načelnik   Predrag Stojanović
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima