Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Albanci napali Srbe kamenjem

rssBookmark and Share

17.09.2011. Autor : T.D

Grupa Albanaca iz južnog dela Kosovske Mitrovice večeras je gađala kamenjem Srbe koji su izručivali pesak i ojačavali blokade na mostu koji deli severni i južni deo grada, rekli su očevici.

Albanci napali Srbe kamenjem

Srbi su, kako tvrde očevici, uzvratili i posle kraćeg sukoba situacija se smirila. Na severnoj strani mosta na Ibru nalaze se policajci kosovske policije i oko 300 Srba.

Srbi ne dozvoljavaju da pripadnici KFOR-a, Euleksa i policajci i carinici albanske nacionalnosti odu na administrativne prelaze Brnjak i Jarinje na krajnjem severu Kosova.

I na ostalim putnim pravcima putevi su za kosovske carinike, Euleks i Kfor blokirani. Mirno je ali je neizvesno i napetu u svim sredinama na severu Kosova.

 

Barikade na severu Kosova večeras su dodatno ojačane na gotovo svim lokacijama, zbog čega je potpuno blokiran magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška.


Tokom večeri, u mestu Dudin krš, postavljena je još jedna barikada, čime je dodatno ojačana blokada tog magistralnog pravca.

U Zvečanu je, takođe, kraj železničkog mosta preko Ibra kamionima poprečen put, ali je jedna traka slobodna za saobraćaj.

Na glavnom mostu preko Ibra, koja deli južni od severnog dela Kosovske Mitrovice, šuljnkom je takođe ojačana barikada koja je sada visoka nekoliko metara.

Barikada koja je postavljena pre par dana na ulazu u Kosovsku Mitrovicu iz pravca Zvečan otežava saobraćaj koji se odvija jednom kolovoznom trakom.


#   saobraćaj   Albanci   Mosta na Ibru
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima