Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedan Srbin ubijen, dvojica ranjena

rssBookmark and Share

20.10.2011. Autor : L.Mitrović |

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje i zahteva od EULEKS-a da pronađe i kazni napadača koji je u selu Dobruša, u opštini Istok ubio jednog i ranio dvojicu Srba. Napad se dogodio kada su lokalni Srbi otišli da obiđu svoju njivu, koju je uzurpirao lokalni meštanin Albanac, koji već duže vreme prisiljava porodicu Komatina da proda svoju kuću i imanje.

Jedan Srbin ubijen, dvojica ranjena

Ministartvo za Kosovo i Metohiju traži od međunarodnog prisustva, ne da deklerativno, već faktički obezbedi ličnu i imovinsku sigurnost Srba u Pokrajini. Simpotomatično je da uvek kada kriza na severu Pokrajine eskalira, krenu incidenti i napadi na Srbi južno od Ibra. Takođe, činjenica je da nijedan napad na Srbe južno od Ibra proteklih meseci nije rasvetljen, niti su napadači otkriveni.

Ministarvo za Kosovo i Metohiju više puta je upozoravalo EULEKS da obezbedi ličnu i pravnu sigurnost Srba, jer kosovska policije nije sposobna, ili neće da radi ono što joj je posao. Ministarvo za Kosovo i Metohiju traži od EULEKS-a da sprovede istragu o ubistvu i ranjavanju Srba u selu Dobruša.

 

Pucano na troje Srba

Jedan Albanac je pucao u selu Dobruša kod Peći na Miška Komatinu (47), Ranka Ojdanića (45) i Dejana Bogićevića (45).

Komatina, na koga je pucao komšija Albanac, preminuo je u bolnici u Peći od posledica ranjavanja.

 


#   Srbin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima